Un diorama gegant del Rubí del 1917 serà l’estrella de la tradicional exposició de pessebres

Imagen noticia
L’AUP aposta per invertir en habitatge, verd urbà, equipaments i accessibilitat
12 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Dejadez en la calle Mallorca
14 de diciembre de 2017

Un diorama gegant del Rubí del 1917 serà l’estrella de la tradicional exposició de pessebres

Imagen noticia

Com cada any, l’Associació de Pessebristes de Rubí prepara, coincidint amb les dates nadalenques, l’exposició de diorames, una de les mostres locals més visitades de tot l’any. Aquesta vegada, l’entitat ha anat més enllà de construir els clàssics diorames nadalencs i, amb motiu de la celebració dels 100 anys de pessebrisme a la ciutat, s’han atrevit a construir un diorama de 60 m² que recrea el Rubí del 1917, construït amb poliestirè extrudit.

«Es podrà veure Rubí tal com era, amb les cases que estaran obertes on es mostraran els oficis de l’època: boters, basters, fusters, esclopers, venedors de llet, etc.», explica Vicenç Escayol, de l’Associació de Pessebristes de Rubí. L’estructura mostrarà tots els carrers i fins i tot hi haurà variacions per mostrar-lo de dia i de nit.

Es tracta d’un diorama gegant que l’entitat va començar a construir al juny i que només es podrà veure des del 17 de desembre fins al 14 de gener. Posteriorment, el diorama, en la construcció del qual han participat més de trenta persones, com és habitual amb els diorames, es destruirà.

A banda d’aquesta gran estructura, més d’una trentena de pessebristes han treballat durant les darreres setmanes en 21 diorames, aquests construïts amb el tradicional guix, que representen diverses escenes del naixement de Jesús. Hi haurà pessebres més clàssics, altres més moderns i amb diferents lluminositats i ginys tècnics.

La mostra es podrà visitar des de la seva inauguració, el 17 de desembre a les 12 hores, amb un horari de 17.30 a 20.30 hores durant els dies feiners i de 12 a 14 i de 17.30 a 20.30 hores els dies festius. «Acostumem a tenir una mitjana de 12.000 visites, esperem que aquest any fins i tot vingui més gent, perquè a més de veure els tradicionals pessebres, el diorama gegant és molt representatiu de Rubí, podran veure-hi l’església, el mercat, els costums, etc.», apunta Escayol.

A banda, l’entitat també exposa a la Biblioteca fins al gener un diorama de 25 m², que ja es va poder veure el mes passat al Celler de Rubí.