La Biblioteca acull una mostra sobre la diàspora romaní coincidint amb el dia de la persona migrant

Imagen noticia
La pandèmia, en el dia a dia dels CAP de Rubí
14 de desembre de 2020
Imagen noticia
El risc de rebrot a la ciutat es multiplica en la darrera setmana
17 de desembre de 2020

La Biblioteca acull una mostra sobre la diàspora romaní coincidint amb el dia de la persona migrant

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha preparat la commemoració del dia de la persona migrant amb tres activitats que volen sensibilitzar la ciutadania i promoure el pensament crític i respectuós sobre el fet migratori.

Les propostes, que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, també tenen l’objectiu de promoure la diversitat a la ciutat i donar veu a les persones migrades. “Les persones migrants exerceixen el seu dret a trobar un futur millor. Un Rubí que els reconeix, els acompanya i vetlla pels seus drets és un Rubí que s’enriqueix en diversitat i interculturalitat, valors que reivindiquem com a necessaris i que ens fan créixer i reconèixer com a ciutat d’acollida i acollidora”, diu el regidor de Ciutadania, Pau Navarro.

La Biblioteca acollirà l’exposició fotogràfica ‘Els Vents de l’Est d’Eva Parey’. La mostra retrata la família de Ioana -una cap de família amb 15 fills dispersos arreu d’Europa- entre l’èxode i Romania. A través de les imatges, Parey parla de la falta d’oportunitats laborals, la marginació imposada i d’una cultura fortament arrelada que condicionen la diàspora romaní més per supervivència que per herència. ‘Els Vents de l’Est’ es podrà visitar fins a l’11 de gener.

El 16 de desembre tindrà lloc l’espai de diàleg ‘Mirades i visions entorn de la interculturalitat’ dinamitzat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals. L’activitat reflexionarà sobre la necessitat de treballar cap a un model social basat en la interculturalitat que permeti la interacció respectuosa entre cultures. Abans del debat entre les persones assistents, es visualitzarà un vídeo amb els testimonis de rubinencs i rubinenques que han migrat. Després de l’audiovisual, hi haurà un temps de debat i torn de preguntes. El diàleg es realitzarà en format virtual i requereix inscripció prèvia que es pot formalitzar mitjançant el correu electrònic ciutadania@ajrubi.cat.

Finalment, la programació es tancarà el 18 de desembre amb la constitució de la Xarxa Antirumors de Rubí en un acte de reconeixement a les persones que s’han format com agents antirumors des del mes d’octubre.

Deixa un comentari