La ciutadania ja pot participar en l’elaboració de l’ordenança de residus i neteja viària

Imagen noticia
Acte institucional amb les famílies dels 11 rubinencs deportats als camps nazis
18 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El CRAC acull la projecció del documental ‘La mort de Guillem’
22 de septiembre de 2020

La ciutadania ja pot participar en l’elaboració de l’ordenança de residus i neteja viària

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia a l’elaboració de la nova ordenança municipal de residus, neteja viària i l’ús eficient de recursos, que promourà la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva. Els rubinencs poden fer les seves aportacions fins al 27 d’octubre mitjançant la plataforma participa.rubi.cat.

La recollida de residus i neteja viària de la ciutat són serveis essencials i, en moltes ocasions, serveis qüestionats per la ciutadania, en especial l’apartat de la neteja viària. El servei, que presta majoritàriament l’empresa Rubí Net, una filial de FCC, gestiona 34.000 tones anuals de residus i s’encarrega de la neteja dels 282 km de carrer i dels 211 parcs i jardins.

Per tal de donar resposta a les necessitats col·lectives i per complir amb els objectius de prevenció i reciclatge imposats des de la Unió Europea i previstos al Programa de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya, cal que l’Ajuntament impulsi una ordenança de residus, contemplada al Pla Local de Residus 2019-2025. La nova normativa serà el mitjà per regular la gestió i prevenció de residus, la neteja viària i l’ús de recursos per tal de fer front als reptes que la ciutat haurà d’afrontar en els propers anys, com ara l’emergència climàtica o la reducció de l’impacte dels residus al medi.