Consulta pública per elaborar l’ordenança relacionada amb les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

Imagen noticia
Acte institucional amb les famílies dels 11 rubinencs deportats als camps nazis
18 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El CRAC acull la projecció del documental ‘La mort de Guillem’
22 de septiembre de 2020

Consulta pública per elaborar l’ordenança relacionada amb les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia a l’elaboració de la nova ordenança que regularà la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica. Les persones i organitzacions afectades per la futura norma poden fer les seves aportacions fins al 27 d’octubre mitjançant la plataforma participa.rubi.cat.

El consistori, a través del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, ha renovat el seu compromís de reduir un 40% les emissions de CO2 de cara al 2030. En aquest sentit, la promoció de les energies renovables és una eina útil, a l’abast de les administracions públiques, a l’hora de promoure canvis en l’actual model energètic i incidir eficaçment en aquest compromís. Paral·lelament, el Reial Decret-Llei 15/2018 ha derogat l’anomenat ‘impost al sol’ i per això es considera que ara és el moment idoni per aprovar una ordenança solar fotovoltaica.

La redacció de l’ordenança permetrà a l’Ajuntament disposar d’un marc normatiu per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, gràcies a una regulació clara i senzilla de la intervenció administrativa.

La norma establirà les condicions tècniques i administratives per a la legalització de les instal·lacions fotovoltaiques a Rubí amb l’objectiu de promoure l’ús de l’energia solar per a l’autoconsum. També es consideren altres actuacions per incentivar les instal·lacions, com ara beneficis fiscals.