La ciutadania podrà formular precs i preguntes en línia als plens municipals

infest
Els curts ‘Selection Process’, ‘Tu último día en la Tierra’ i ‘RIP’, guanyadors de la 6a edició de l’Infest
12 de julio de 2021
incendi
Incendi en una pila de ferralla d’una planta de reciclatge a Can Jardí
12 de julio de 2021

La ciutadania podrà formular precs i preguntes en línia als plens municipals

La ciutadania empadronada a Rubí i major de 16 anys disposarà d’una nova forma de participar de la política local. La plataforma Rubí Participa obre una nova funció que permet fer arribar precs i preguntes que seran ateses al corresponent ple municipal.
El ple municipal és un dels òrgans dels governs locals on els partits polítics debaten i aproven les seves propostes. Des de l’esclat de la pandèmia, les sessions plenàries se celebren de manera telemàtica i això ha impedit la presència i participació de la ciutadania.


A partir d’aquest mes de juliol, aquesta participació es canalitzarà a través de la plataforma. Deu dies abans de la sessió, s’habilitarà l’espai corresponent a la web Rubí Participa i es tancarà tres dies abans de l’inici del ple. Per tant, les persones interessades podran presentar durant aquests set dies un màxim de dues intervencions per ple en forma de prec o de pregunta.


Un prec és la formulació d’una proposta d’actuació adreçada oralment a algun dels òrgans de govern municipal, mentre que una pregunta és qualsevol qüestió plantejada als òrgans de govern en el si del Ple.


Aquest dilluns 12 de juliol, s’obrirà el termini de participació corresponent al ple de juliol, que s’allargarà fins diumenge 18 de juliol. La sessió plenària tindrà lloc el dijous 22 de juliol, tercer dijous de mes, com és habitual.


Segons el consistori, les propostes rebudes seran valorades en funció a la seva adequació a la temàtica de ciutat, la brevetat i concisió així com el to utilitzat. Es rebutjaran les expressions ofensives. En total s’inclourà un màxim de cinc intervencions per sessió.


Les persones que hagin enviat preguntes al Ple rebran la resposta de forma escrita. Les respostes als precs i preguntes s’inclouran a l’apartat habilitat al web municipal.
En el cas de rebre preguntes sobre un mateix tema, se’n llegirà una i la resta seran respostes per escrit.

Des que els plens són virtuals per la pandèmia, la ciutadania no ha pogut formular precs i preguntes al govern. / Arxiu