La Festa do Pulpo torna a la rambla del Ferrocarril aquest cap de setmana

Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus
17 de mayo de 2022
incendi
Ensurt al carrer Lumière per l’incendi d’un vehicle de neteja que ha afectat la façana d’un edifici
17 de mayo de 2022

La Festa do Pulpo torna a la rambla del Ferrocarril aquest cap de setmana

Redacció

La Irmandade Galega celebra aquest cap de setmana el XLI aniversari de l’entitat i la festa de las Letras Galegas 2022, després de dos anys sense poder organitzar-la per les restriccions de la pandèmia. La coneguda també com a Festa do Pulpo  arrencarà aquest divendres 20 de maig a la rambla del Ferrocarril amb un sopar i una revetlla amenitzada pel grup Jaque. 

La festa continuarà dissabte 21 de maig a les 11.30 h amb una cercavila per diferents carrers, que finalitzarà a la rambla, on a les 12.30 h s’oferiran diverses actuacions de música i balls de Galícia. A les 14 h tindrà lloc un vermut musical a càrrec del grup Jaque. 

Ja a partir de les 18 h es reprendran les actuacions de música i dansa, amb el grup Abraira de Valladolid com a convidat estelar. La jornada finalitzarà amb una gran revetlla amb l’orquestra galega Costa Dorada i el grup Jaque. Com és tradicional, en el descans, s’oferirà queimada al públic.

Les actuacions musicals seguiran al llarg de la jornada de diumenge (a les 12 h i a les 17.30 h). A les 13.45 h s’oferirà un nou vermut musical amb l’orquestra Costa Dorada, mentre que a les 14 h tindrà lloc un dinar popular amb sorteig entre els participants. La festa continuarà amb el lliurament de premis del VI Concurs Literari (17h) i noves actuacions de música i dansa. L’Orquestra Costa Dorada oferirà el final de festa. 

Des de divendres a diumenge, la rambla comptarà amb servei de bar-restaurant a càrrec de Pulpalia. A més, durant els tres dies s’oferiran diverses degustacions gratuïtes. Entre aquestes, hi haurà degustacions de 100 ampolles de ribeiro (divendres a les 19 h), de 150 kg de patates galegues (dissabte a les 11.30h), d’arròs caldòs de marisc (diumenge a les 11.30 h) i de formatges gallecs (diumenge a les 18 h). 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES