Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus

correus
Veïns per Rubí presentarà una moció per reclamar el servei postal universal a Sant Muç
17 de mayo de 2022
festa do pulpo
La Festa do Pulpo torna a la rambla del Ferrocarril aquest cap de setmana
17 de mayo de 2022

Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus

El Museu Municipal Castell (MMUC) se suma al Dia Internacional dels Museus, que es commemora aquest dimecres 18 de maig, amb l’exposició d’una selecció d’eines de boter del segle XX, cedides temporalment per la família Masalias: una aixa de tustar, una barrina, un estovador i un galzador. A més, el Museu Etnogràfic Vallhonrat cedeix quatre peces de la seva col·lecció relacionades també amb el món del vi, que s’incorporen a la selecció del MMUC: una bota petita, una cantimplora, una gerra per mesurar el vi i un colador de loneta per filtrar les impureses del vi de la 1a meitat del segle XX. Les peces es podran veure entre el 18 i el 22 de maig al vestíbul del museu municipal.

Portes obertes al Museu Vallhonrat

D’altra banda, i com ja és habitual per aquesta commemoració, la Fundació Museu Vallhonrat ho celebrarà amb una jornada de portes obertes que tindrà lloc el dissabte 21 de maig a les 11h (entrada per la Pl. Montserrat Roig, s/n), on es podrà visitar la nova sala Pons Cirac, inaugurada recentment i que acull l’obra més àmplia de l’artista a nivell mundial.

A més, tots els nens i nenes menors de 8 anys que participin a la visita rebran de forma gratuïta el conte Vine al Museu, creat per Núria Julià i Elena Boixader amb l’objectiu que la canalla conegui de manera divertida i didàctica el Museu Vallhonrat.

Aquest any, la commemoració del Dia Internacional dels Museus arriba a la 45a edició i porta per lema ‘El poder dels Museus’, amb el qual es vol conscienciar sobre la importància d’aquests espais com elements d’intercanvi cultural, enriquiment cultural i artístic.