La Fira del Vi torna aquest cap de setmana al Celler amb els millors vins de Catalunya

Imagen noticia
Commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
28 de noviembre de 2018
Imagen noticia
#EnsReconeixem?
30 de noviembre de 2018

La Fira del Vi torna aquest cap de setmana al Celler amb els millors vins de Catalunya

Imagen noticia

Per sisè any consecutiu, l’entorn de l’antic Celler de Rubí s’omplirà aquest proper cap de setmana dels millors vins catalans de l’any. La fira oferirà als visitants la possibilitat de tastar alguns dels vins distingits amb els Premis Vinari 2018 en la seva primera cita pública.

Aquest any seran a la Fira del Vi una desena de cellers amb premi com ara Bouquet d’Alella, Vinari de Bronze 2018 en la categoria de Blancs Joves; Castell d’Or, Vinari d’Or 2018 al Millor Escumós Jove i Vinari de Bronze 2018 en la categoria de Blancs Joves; Celler Biopaumerà, Vinari de Bronze 2018 de la DO Tarragona; Celler Xavier Clua, Vinari de Bronze 2018 dels Vins Dolços, Rancis i de Postres; Jaume Giró i Giró, Vinari de Plata 2018 dels Escumosos Reserva; Molí de Rué, Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postre; Monastell, Vinari de Plata 2018 Escumosos d’Antigues Reserves; Pagos de Híbera, Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postres i Vives d’Ambrós, que es va endur el premi especial al Millor Celler. Per primera vegada hi participarà també un celler de vermut amb premi: el celler Padró i Família, que en els Premis Vinari dels Vermuts 2018 va aconseguir entre d’altres el Gran Vinari d’Or.

Com és habitual, a més dels estands de vins, caves i vermuts, es podran degustar les propostes gastronòmiques del Mercat Municipal. La fira obrirà dissabte 1 de desembre d’11 hores fins a la mitjanit i diumenge d’11 a 16 hores.

Més tastos que mai
Com a novetat, enguany s’incrementen els tastos dirigits que formen part de l’oferta complementària de la fira. Així s’oferiran dos tastos de vermut (dissabte i diumenge a les 13.30h) i dos de vins (dissabte a les 20h i diumenge a les 12h), que enguany compten amb el suport de Bon Preu Esclat, nou col·laborador de la fira.

La cadena de supermercats se suma a la marca de copes Riedel, de fabricació austríaca, que tornen a ser l’equipament dels tastos. Per assistir a aquests, cal formalitzar una inscripció prèvia (10€) a través de la web vadevi.cat. A més, l’establiment local Bodegues Rosàs, organitza dissabte un tast a cegues (18.30h) i, com a novetat, un tast per parelles (21.15h). Per participar en els tallers que guiarà Marià Rosàs, cal fer la inscripció a www.bodegasrosas.com.

Una fira per a tothom
La música en directe tornarà a estar present a la Fira del Vi. La rubinenca Andrea Mir, Landry i la FM, Muddy Wine, Blues Guitar Party i els The Killing Hits posaran la banda sonora a la proposta.
La Fira del Vi serà també un esdeveniment familiar i com cada any hi haurà un espai dedicat als nens i nenes on els més petits aprendran a fer peces amb taps de suro i elaboraran elements relacionats amb el món de vi com ara sotagots. Igualment, també hi ha prevista una programació d’espectacles destinats als infants.

El regidor de Comerç, Rafael Güeto, ha destacat que la fira, organitzada entre l’Ajuntament de Rubí i els Premis Vinari, ja «s’ha convertit una cita de referència a Rubí i a la comarca i cada any hi passen prop de 10.000 persones».