La Generalitat i l’Ajuntament acorden col·laborar en l’àmbit de la cultura

anna grau cs
Anna Grau (Cs): “En situacions d’emergència, els acords entre partits no són excusa per deixar d’ajudar la població”
10 de mayo de 2021
edra
Tres alumnes d’edRa guanyen un premi a la Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya
10 de mayo de 2021

La Generalitat i l’Ajuntament acorden col·laborar en l’àmbit de la cultura

Les autoritats van visitar l’edifici de l’Espona, el Centre de Dansa Tradicional Catalana. / Localpres-Ajuntament

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya en funcions, Àngels Ponsa, va fer divendres una visita institucional a Rubí, on va estar acompanyada de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i altres regidors del govern, així com representants de l’Esbart Dansaire de Rubí. Ponsa va visitar l’Ajuntament i posteriorment totes les autoritats es van desplaçar al Centre de Dansa Tradicional Catalana l’Espona, que és també seu de l’Esbart Dansaire, al barri de Ca n’Alzamora.

La consellera va destacar la bona entesa entre totes dues administracions i la intenció de la Generalitat de col·laborar amb l’Ajuntament per impulsar la cultura. Es va mostrar interessada en les futures activitats que pugui acollir el Casino un cop estigui restaurat, però també per altres projectes que pugui acollir la ciutat: “Ens hem compromès a treballar en el projecte de l’audiovisual a l’àmbit de país, el projecte que s’ha presentat als Next Generation recentment. Rubí pot ser una ciutat que s’hi pugui vincular, ho explorarem i ho treballarem”. Es tracta d’un projecte de foment de la indústria audiovisual catalana que opta a finançament europeu i en el qual la ciutat podria formar part.

Les dues administracions també s’han compromès a treballar per ajudar el sector cultural a refer-se de la crisi provocada per la pandèmia. L’alcaldessa ha reivindicat el paper de les entitats culturals de la ciutat i ha tornat a insistir en el compromís del seu executiu per ajudar al món de la cultura: “Volem treballar amb les entitats per veure com ens acompanyem tots plegats per poder tornar a gaudir de la ciutat i la seva cultura”.