La Generalitat instal·larà elements de seguretat per a motoristes a la carretera de Rubí a Terrassa

Imagen noticia
El plenari reclama més eines per millorar la convivència al barri de Les Torres
31 de mayo de 2018
Imagen noticia
Els Gegants de Rubí, a la Trobada Comarcal del Vallès
4 de junio de 2018

La Generalitat instal·larà elements de seguretat per a motoristes a la carretera de Rubí a Terrassa

Imagen noticia

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha impulsat la licitació per instal·lar elements de seguretat per a motoristes en vuit carreteres del territori, entre les quals hi ha la carretera de Rubí a Terrassa, la BP-1503 i la carretera de l’Arrabassada. Les vies seleccionades s’han determinat a partir d’una anàlisi de l’accidentalitat amb motos o ciclomotors implicats en els últims cinc anys. Les obres, amb un cost d’1,7 milions d’euros, començaran a finals d’any i tindran un termini d’execució de quatre mesos.

Principalment, les tasques consistiran en la implantació de pantalles (faldons) de protecció en les barreres metàl·liques existents. També es preveu la substitució de barreres o la instal·lació de nous trams de barreres metàl·liques amb faldons.

Així mateix, també es faran millores de sistemes de drenatge, eliminació de possibles obstacles propers a la calçada, millores de la senyalització vertical i horitzontal o la formació d’elements reductors de velocitat.

Millores a la C-58
Territori i Sostenibilitat també ha anunciat que reordenarà els accessos de la C-58, un dels eixos de comunicació amb més trànsit de Catalunya, a la carretera BP-1503, és a dir, la que va de les Fonts a Rubí. L’actuació s’inclou dins l’ampliació de la C-58 entre Terrassa i Badia del Vallès. ​La C-58, una de les principals vies d’accés a Barcelona per als vehicles que venen del Vallès Occidental i el Bages, registra, al voltant de Barcelona, més de 160.000 vehicles diaris de mitjana i a l’altura de Terrassa centre, 54.000.