La Llana, escenari de curses il·legals de cotxes que apleguen centenars de joves

Imagen noticia
Treballadors de Correus es mobilitzen per denunciar la manca de personal a Rubí
4 de abril de 2018
Imagen noticia
Pensions dignes, vides dignes
6 de abril de 2018

La Llana, escenari de curses il·legals de cotxes que apleguen centenars de joves

Imagen noticia

El polígon industrial La Llana és un lloc habitual de reunió de joves rubinencs els caps de setmana des de fa molts anys. En els últims mesos, però, i gràcies a les xarxes socials, s’estan organitzant curses de cotxes trucats que apleguen centenars de joves de Rubí, però també d’altres localitats, com a públic, disposats a gaudir d’un espectacle il·legal i que pot ser perillós per la manca de cap mesura de seguretat.

Les convocatòries es fan a través de les xarxes socials poc abans de l’hora de la quedada, fet que dificulta la reacció dels cossos de seguretat.

Segons l’alcaldessa, Ana M. Martínez, l’Ajuntament treballa des de fa mesos amb els cossos de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per intentar acabar amb aquesta «perillosa pràctica». En aquest sentit, Oriol Sánchez, cap de la Policia Local, ha corroborat que, des del mes de desembre, s’han pogut evitar tres concentracions a través de controls dissuasius.

Martínez, a més, ha anunciat un paquet de mesures per impossibilitar l’organització d’aquestes curses en aquest espai. Entre aquestes, hi ha la instal·lació de bandes reductores permanents, barreres de formigó i es valora la possibilitat de tancar alguns trams de manera permanent els caps de setmana, sense perjudicar l’activitat industrial. La primera edil també ha volgut deixar molt clar que aquestes curses no són exclusives de Rubí, sinó que es produeixen arreu del territori català.

David Ruiz, cap de la comissaria de l’APB dels Mossos a Rubí, ha apuntat que la gent no queda per fer fets delictius com robatoris o danys materials ni s’ha detectat consum de drogues, més enllà d’una mica de botellón. Es tracta bàsicament d’un delicte de seguretat viària, pel qual organitzadors i conductors podrien enfrontar-se amb penes d’1 a 6 anys de presó.

Per a l’inspector en cap de la Policia Local, el més preocupant és l’elevada assistència de públic, centenars de joves, alguns molt joves, que es troben a pocs centímetres de distància de vehicles en plena acceleració. «Les famílies haurien de ser conscients que això és molt perillós», apunta Sánchez.