La reforma del parc de Ca n’Oriol afectarà principalment la zona de La Bombonera

Imagen noticia
Treballadors de Correus es mobilitzen per denunciar la manca de personal a Rubí
4 de abril de 2018
Imagen noticia
Pensions dignes, vides dignes
6 de abril de 2018

La reforma del parc de Ca n’Oriol afectarà principalment la zona de La Bombonera

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha donat més detalls de com serà la reforma del parc de Ca n’Oriol que va anunciar l’alcaldessa, Ana M. Martínez, fa un parell de setmanes. Les 3,8 hectàrees afectades per aquesta modificació seran principalment de la zona coneguda popularment com La Bombonera, l’espai que va quedar a mig urbanitzar després de la promoció fallida d’habitatges unifamiliars al parc.

L’arquitecte responsable del projecte, Carlos Freire, ha indicat que els objectius que persegueix la remodelació és «descongestionar la zona que està més atapeïda d’activitats i crear una nova zona d’esbarjo i de jocs situada en la zona alterada de La Bombonera, una zona urbanitzada que no s’ha desenvolupat, però que té els serveis de clavegueram, aigua i gas».

Freire ha explicat, en una trobada amb els mitjans de comunicació, que també es millorarà l’accessibilitat del parc des del barri de Ca n’Oriol i des del carrer Flammarion, on hi haurà la zona de jocs d’aigua i un aparcament.

Noves zones
L’arquitecte ha posat èmfasi en la nova zona que es construirà, que inclourà àrees d’esbarjo infantil i juvenil, una àrea esportiva amb graderia, una zona de gimnàstica i àrees de pícnic, a més d’una zona de restauració. Aquest bar estarà situat sota una pèrgola que tindrà plaques fotovoltaiques, encarregades d’alimentar l’enllumenat del parc. A més, Freire ha dit que s’instal·laran sensors de pluja per evitar el reg quan no sigui necessari i que la major part del material utilitzat serà reciclat i integrat a l’entorn.

La intervenció també significarà plantar 368 arbres nous, entre els quals hi haurà pins, lledoners, roures, alzines, robínies, xicrandes o freixes. A les zones de pícnic, per tal de donar més coloració al parc, s’ha optarà per plantar liquidàmbars i aurons. Pel que fa als arbres afectats per la remodelació, una vintena, es replantaran en altres indrets del parc.

Així, es mantindrà pràcticament intacta la zona d’oliveres i la zona del bosc de pins, a més de l’era i de la resta d’espai agrícola. Un dels aspectes que Carlos Freire ha subratllat és la voluntat del projecte de «respectar el paisatge natural, que inclou la part patrimonial, els arbres i el paisatge agrícola».

La reforma, que ja ha estat aprovada pel govern, es preveu que estigui finalitzada a finals del 2019, excepte la zona d’aigües, que estarà enllestida abans, a l’estiu. El pressupost de les obres és de 4 milions d’euros.

Un cop acabi aquesta reforma, caldrà abordar la segona fase del projecte de remodelació. De moment, l’arquitecte afirma que a la segona fase la intenció és millorar les connexions i respectar la zona agrícola.