La Llar residència Ca n’Alzamora celebra el seu 10è aniversari

Imagen noticia
El CRAC torna a organitzar el Quinto solidari
24 de diciembre de 2018
També buscaven refugi
28 de diciembre de 2018

La Llar residència Ca n’Alzamora celebra el seu 10è aniversari

Imagen noticia

La Llar residència Ca n’Alzamora va celebrar diumenge el 10è aniversari amb una festa a l’Espai 14/13 on es van donar cita les famílies i el personal de l’equipament. La Llar residència és un recurs municipal adreçat a persones rubinenques majors d’edat amb diversitat intel·lectual que necessiten una llar, però que no poden viure en una de pròpia per la seva discapacitat o per no disposar de les condicions sociofamiliars i assistencials adequades. L’equipament, pensat per facilitar la màxima autonomia personal a aquests veïns i veïnes, es va inaugurar ara fa 10 anys al carrer Doctor Ferran i, durant tot aquest temps, ha estat gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i de la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

L’alcaldessa, que va viure el naixement d’aquest recurs com a regidora de Serveis a les Persones, va recordar que «vam impulsar l’obertura de la Llar residència donant resposta a un compromís que teníem amb les persones amb diversitat intel·lectual». Per Martínez, després de tot aquest temps, «comprovem amb emoció el paper tan important que ha jugat a la vida d’aquests rubinencs i rubinenques», va manifestar.

Durant la celebració, les persones assistents van poder rememorar a través d’un vídeo les experiències compartides durant aquests 10 anys, com ara les nombroses sortides realitzades o la participació conjunta dels seus usuaris en esdeveniments com la rua de Carnaval o les Gitanes al Carrer. I és, que a banda de ser un recurs residencial, la Llar residència és també un espai de socialització on es promouen les activitats socials, lúdiques i culturals.

En el marc de la festa, l’alcaldessa va lliurar a la directora de l’equipament, Carme Civit, una placa commemorativa del 10è aniversari. Martínez també va aprofitar l’ocasió per informar les famílies de la propera ampliació de places a la Llar residència, que passaran a ser-ne una dotzena gràcies a la recent signatura d’un nou conveni amb la Generalitat de Catalunya.