La meitat dels comerços locals avaluats pel Rubí Brilla suspenen en eficiència

Organitzen una nova recollida intensiva de firmes de la campanya ‘Signa un vot per la independència’
20 de març de 2013
Imagen noticia
Bona acollida d ‘Espardenya’t’, la fira del producte català, tot i el temps inestable
30 de novembre de 2013

La meitat dels comerços locals avaluats pel Rubí Brilla suspenen en eficiència

Imagen noticia

El Rubí Brilla ha analitzat 47 comerços locals per avaluar l’eficiència energètica, la gestió dels residus i els productes dels establiments, amb la intenció d’ajudar els establiments a millorar en aquests aspectes dins del projecte Comerç sostenible, finançat per la Unió Europea.

Després de l’anàlisi, realitzat amb la col·laboració d’alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), els comerços han rebut diversos distintius segons la categoria que hagin obtingut (rubí, or, plata i bronze).

Així, en eficiència energètica, el 51% dels comerços han rebut la distinció bronze, el que significa 24 establiments, mentre que 21 han aconseguit la plata i només 2 l’or. Els principals motius de la falta d’eficiència energètica és que cap comerç consumeix energia verda certificada, els sistemes d’il·luminació acostumen a ser poc eficients i poden estalviar més en el consum d’aigua. Sí que obtenen bons resultats en estalvi energètic en climatització, a més d’un generalitzat excel·lent aïllament tèrmic dels edificis.

Excel·lent en gestió de residus
En gestió de residus, els establiments analitzats, han rebut gairebé tots, 44, la categoria de rubí, mentre que els altres 3, la d’or. Tots separen les escombraries per al reciclatge i molts d’ells preveuen la generació de residus amb bosses reutilitzables per als clients, el foment de les reparacions i l’ús de paper reciclat.

Finalment, pel que fa al producte, la majoria oscil·len entre el bronze, 21 establiments, i la plata, 18, i un de categoria or. Hi ha pocs establimentns que comercialitzin productes de proximitat o ecològics o de comerç just. En canvi, la meitat faciliten informació dels seus productes als seus consumidors.

Informe personalitzat
Cada comerç analitzat rebrà un informe amb els resultats obtinguts i propostes per tal de millorar-los per tal d’ajudar els establiments. Entre les recomanacions que es faran arribar hi ha qüestions bàsiques com tancar la porta d’accés al local, instal·lar cisternes de doble descàrrega o pintar la façana d’un color clar. També s’informa sobre la possibilitat de demanar ajuts a l’Ajuntament per instal·lar llums LED o per contractar energia verda certificada.

Deixa un comentari