La mortalitat del mes de març a Rubí s’ha incrementat un 21% respecte als quatre anys anteriors

Imagen noticia
Taller virtual del Rubí Brilla per estalviar en la factura de la llum
21 de abril de 2020
Imagen noticia
Un terç de les empreses de Rubí estan aturades fins que acabi l’estat d’alarma, segons una enquesta
23 de abril de 2020

La mortalitat del mes de març a Rubí s’ha incrementat un 21% respecte als quatre anys anteriors

Imagen noticia

L\’epidèmia de coronavirus ha provocat la mort a tot l\’estat espanyol de més de 20.000 persones positives de COVID-19 des de l\’inici de la crisi sanitària. A Rubí, ni la Generalitat ni l\’Ajuntament han volgut fer públic el nombre de persones que han mort per coronavirus i, per tant no es coneix amb exactitud quants rubinencs han mort per l\’epidèmia.

No obstant això, hi ha altres dades que ajuden a conèixer l\’impacte de l\’epidèmia a Rubí i una d\’elles és el nombre de defuncions al març, quan va arribar el virus i es van disparar els contagis. Així, durant aquest mes de març han mort 53 rubinencs, el que significa un augment de la mortalitat d\’un 21% respecte a la mitjana de defuncions que es van produir durant el mateix mes entre els anys 2016 i 2019, segons les dades del portal de transparència de l\’Ajuntament de Rubí. A l\’estat espanyol, l\’augment ha estat del 24% respecte l\’any anterior, segons el Centre Nacional d\’Epidemiologia.

Augment dels casos positius
D\’altra banda, durant els darrers dies, hi ha hagut un repunt del nombre de persones que han donat positiu per COVID-19 a la ciutat. Segons les dades del Departament de Salut, a Rubí hi ha 455 casos de coronavirus, el que suposa una taxa de 587 contagis per cada 100.000 habitants, la taxa d\’afectació més baixa en relació a la resta de grans ciutats del Vallès Occidental.