Nou servei d’assessorament de l’Ajuntament per ajudar les persones en risc de perdre l’habitatge

Imagen noticia
Taller virtual del Rubí Brilla per estalviar en la factura de la llum
21 de abril de 2020
Imagen noticia
Un terç de les empreses de Rubí estan aturades fins que acabi l’estat d’alarma, segons una enquesta
23 de abril de 2020

Nou servei d’assessorament de l’Ajuntament per ajudar les persones en risc de perdre l’habitatge

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí i Proursa han habilitat un nou servei d’informació, assessorament i intermediació per atendre persones que estan en risc de perdre l’habitatge per situacions de salut o econòmiques derivades de la crisi pel coronavirus. El servei està dirigit tant a llogaters, com a propietaris amb hipoteques vigents o propietaris d’habitatges llogats a terceres persones i altres ciutadans que puguin tenir risc de perdre el seu habitatge. El servei es presta a través del telèfon 93 588 66 93 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h o pel correu electrònic [email protected]

Davant d’aquesta nova situació, les persones afectades per la crisi sanitària poden sol·licitar una reducció del 50% de la renda de lloguer o una moratòria en el pagament del rebut sencer per als llogaters de grans tenidors, així com demanar un ajornament en el pagament quan el pis sigui d’un petit propietari o una moratòria hipotecària. Es tracta de les principals mesures que ha pres el govern central davant la difícil situació que estan vivint algunes famílies arran de la crisi, però n’hi ha altres. L’Ajuntament ha habilitat un nou apartat web municipal on es recull tota la informació relacionada amb l’impacte del coronavirus en l’àmbit de l’habitatge i es facilita la documentació per tramitar els ajuts.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García, ha explicat que «la crisi de la COVID-19 ha augmentat la vulnerabilitat de moltes persones i això obliga l’Ajuntament a reforçar l’acompanyament per assegurar-se que coneixen els seus drets i facilitar-los l’accés als ajuts». De fet, l’Ajuntament va anunciar al març una moratòria en el pagament del lloguer dels dos propers mesos per als pisos i altres immobles del parc d’habitatges que gestiona el consistori. L’import dels dos rebuts ascendeix a 83.000 euros i es cobraran de manera prorratejada durant un any.