La Mútua de Terrassa fa un llibre amb les cartes d’afecte per a professionals i pacients que han rebut

Imagen noticia
L’Ajuntament prepara un fons per comerços, autònoms i pimes de 250.000 euros
1 de abril de 2020
Imagen noticia
Rubí d’Arrel ofereix audiovisuals educatius sobre medi ambient, entorn rural i patrimoni
3 de abril de 2020

La Mútua de Terrassa fa un llibre amb les cartes d’afecte per a professionals i pacients que han rebut

Imagen noticia

L\’Hospital Universitari Mútua de Terrassa va començar a rebre de forma espontània el 16 de març algunes mostres d\’agraïment en forma de cartes o dibuixos infantils. Aquest gest es va produir en paral·lel a diversos hospitals i al llarg de la setmana va anar agafant embranzida fins al punt de convertir-se en una iniciativa solidària d\’arreu.

Durant aquestes dues setmanes, Mútua ha aplegat al voltant de dos-cents agraïments dirigits als professionals així com mostres de força i d\’esperança dirigides als pacients que, malauradament, es troben ingressats a l\’hospital. Per tal de poder-los fer arribar a tots ells, el centre ha decidit editar un llibre amb els primers missatges que van arribar: més d\’una quarantena de cartes i prop d\’una vintena de contes, respectant, en la mesura del possible, tant l\’idioma com el contingut i la forma en què van ser enviats.

El material recollit prové tant de persones de l\’entorn de Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona o Sant Quirze del Vallès, com d\’indrets més llunyans com Igualada o fins i tot Menorca, Burgos o Madrid.

A més, també s\’hi inclouen una sèrie de mandales que pertanyen a una història molt entranyable: la d\’una senyora de 88 anys veïna de Mútua de Terrassa que cada dia envia una mandala pintada i dirigida \»a les persones de l\’hospital que ho passen malament\». Tal com comenta la seva filla, \»als seus 88 anys així se sent útil\».

El recull circula des d\’ahir per les diverses plantes de l\’HUMT per tal que puguin fullejar-lo tant professionals com pacients. La idea és donar continuïtat a la iniciativa i seguir aplegant totes les mostres rebudes en properes edicions.

Link al llibre:

https://www.mutuaterrassa.com/uploads/20200330/Agraiment_cartes_dibuixos_professionals_pacients.0.PDF