La plantada popular del Dia de l’arbre autòcton serà dissabte a Sant Jordi Parc

Imagen noticia
Rubí commemora el Dia internacional contra la violència masclista amb diversos actes
25 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Rubí Solidari, reconeguda pel Col·legi d’Advocats de Terrassa per la seva tasca en la defensa dels drets humans
27 de noviembre de 2019

La plantada popular del Dia de l’arbre autòcton serà dissabte a Sant Jordi Parc

Imagen noticia

Rubí celebrarà aquest dissabte 30 de novembre la 19a edició del Dia de l’arbre autòcton, a partir de les 11 hores. En aquesta ocasió, el consistori ha escollit la zona verda ubicada entre el camí de Ximelis i el passatge Topazi, a Sant Jordi Parc, per plantar diferents exemplars.

Es plantaran novament prop d’un centenar d’arbres autòctons de fulla caduca, com ara roures, freixes, lledoners, aurons, nogueres i alerços, amb l’objectiu de configurar un espai naturalitzat de frondoses de caire mediterrani.

A l’hora d’escollir les espècies, s’ha optat per exemplars amb tipologies de fulles molt diferents que, quan arribi la tardor, adoptaran una àmplia gamma de tonalitats ─groc, taronja i vermell─, proporcionant a la zona un aspecte molt vistós.

L’Ajuntament recomana als assistents que portin les seves eines de casa, per tal que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Al llarg d’aquestes 19 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton ha tingut lloc en diferents espais de la ciutat, com ara Can Fatjó, Ca n’Alzamora, el parc de Can Sedó, el parc de Ca n’Oriol o El Pinar.

Plantada al Mossèn Cinto
Coincidint amb la celebració del Dia de l’arbre autòcton, les famílies de l’alumnat de l’escola Mossèn Cinto també plantaran diversos exemplars al pati del centre.

Els arbres han estat cedits per l’Ajuntament, amb l’objectiu de reemplaçar aquells que van quedar malmesos arran de les ventades del mes de juliol. En total, dissabte es plantaran una quinzena d’exemplars al centre educatiu.