La plantilla de Continental segueix de ple la vaga i exigeix a l’empresa més transparència i que segui a negociar

Imagen noticia
Arrenquen les obres d’adequació de la cruïlla entre la C-1413 i l’avinguda Molí de la Bastida
14 de enero de 2020
Imagen noticia
Mostra al Celler sobre el patrimoni industrial català recuperat
16 de enero de 2020

La plantilla de Continental segueix de ple la vaga i exigeix a l’empresa més transparència i que segui a negociar

Imagen noticia

La primera jornada de la vaga convocada per aquest dimecres a les plantes rubinenques de la multinacional alemanya Continental Automotive Spain, dedicada a la fabricació de components de l\’automòbil, ha comptat amb un seguiment total per part de la plantilla. Convocada pels sindicats CCOO, UGT i Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC), els tres que tenen representació a l\’empresa, l\’aturada va arrencar dimarts a les 22 hores en el torn de nit i ha paralitzat tota l\’activitat a les fàbriques.

Desenes de treballadors han passat la nit a les portes de les dues plantes que té Continental a Rubí, la del polígon Sant Genís i la del polígon a Cova Solera, i al llarg del dia s\’han mantingut mobilitzats. Segons ha explicat la presidenta del comitè d\’empresa, Núria Requena, la iniciativa de fer vaga ha sorgit dels mateixos treballadors i treballadores, que reclamen a la direcció de l\’empresa més transparència i informació sobre els seus plans i que segui a negociar amb la plantilla.

Requena ha assenyalat que els directius alemanys els han emplaçat al dia 22 de gener per a una reunió, però que els treballadors i treballadores no poden continuar amb aquesta situació d\’incertesa i necessiten saber com s\’està plantejant el seu futur. En aquest sentit, la plantilla reclama poder seure a negociar les possibles prejubilacions, les hipotètiques recol·locacions i les indemnitzacions.

En el mateix sentit s\’ha expressat el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, qui a primera hora del matí ha acompanyat els treballadors i treballadores a la porta de l\’empresa. Pacheco, qui considera que \»l\’empresa està intentant guanyar temps i seguir produint mentre aboca a la plantilla a una situació sense sortida\», assegura que \»o hi ha una negociació real i efectiva o hi haurà conflicte per intentar intervenir\».

Cal recordar que la direcció de Continental va anunciar per sorpresa el 20 de novembre la seva intenció de dur a terme un procés de reindustrialització i que la seva intenció era vendre les seus de Rubí.

Multitudinària manifestació pel centre
A les 11 hores, els treballadors i treballadores han iniciat una multitudinària manifestació des de Cova Solera que ha finalitzat a la plaça Pere Aguilera, després de passar pel carrer principal de la ciutat. Davant de l\’Ajuntament, s\’ha llegit un comunicat de la plantilla on han reclamat a la multinacional \»respecte pel personal, que ha continuat treballant amb les mateixes forces de sempre\», malgrat la manca d\’informació del procés de deslocalització.

A més, assenyalen que \»ara diuen que no som competitius pels nostres costos fixos i perquè no assolim el benefici que tenen previst guanyar en altres emplaçaments de més baix cost\», en referència al rumor del trasllat de la producció a la República Txeca. Per tot plegat, consideren que \»el capital sempre vol més i no li importa ni els nostres sentiments ni la situació en què deixen les 760 persones que hi treballen\».
La manifestació ha comptat amb representació de l\’Ajuntament de Rubí i amb el suport del Moviment per a unes Pensions Dignes.

L\’angoixa de la incertesa
Els 760 treballadors i treballadores de l\’empresa viuen aquests moments amb l\’angoixa d\’un futur incert. Moltes de les treballadores són dones de més de 45 anys i també hi ha moltes famílies doblement afectades, ja que els dos membres de la parella treballen a Continental.
És el cas de Sergio Soriano i la seva dona, que fa gairebé 25 anys que treballen a l\’empresa. \»Ens ha costat reaccionar, no ens ho esperàvem\». Soriano assenyala que \»ens fa mal la manca d\’empatia amb els treballadors, volem ajudar, però no ens donen respostes i no ens mereixem aquest tracte. Entenem que els empresaris vulguin guanyar diners, però avui dia estem fent unes produccions de feina brutals\».

En el mateix sentit, Julian García, de 50 anys, fa 22 anys que treballa a Continental, i la seva dona 30. \»Havíem aconseguit nous projectes importants per a BMW i teníem altres en cartera. Ningú s\’esperava això, ha estat una sorpresa i més quan ens van dir directament que era tancament o venda\».