La plataforma de lluita contra el canvi climàtic ‘Fridays for Future’ dona el tret de sortida a Rubí

Imagen noticia
La sensibilització i la denúncia centren la celebració del Dia contra la violència masclista
15 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La 17a Diada Sardanista de Rubí, que oferirà una audició i un concert, arriba diumenge
19 de noviembre de 2019

La plataforma de lluita contra el canvi climàtic ‘Fridays for Future’ dona el tret de sortida a Rubí

Imagen noticia

L’Espai de Llibres Lectors al tren! va acollir divendres a la tarda la primera assemblea per impulsar el moviment ‘Fridays for future’ a Rubí. El moviment contra el canvi climàtic, encapçalat per infants i joves, ha agafat molta força a Catalunya, on han sorgit plataformes locals a ciutats com Barcelona o Sant Cugat. Fins a 18 infants i joves rubinencs van reunir-se per decidir la organització i accions a nivell local. «Hem de veure quines són les necessitats que tenim a Rubí en relació al canvi climàtic analitzant el nostre entorn natural i urbà», explica Claudia López, estudiant de 16 anys de Maristes Rubí.

La idea de crear un grup local va sorgir arrel de la xerrada a la llibreria de Martina Closa, una nena d’11 anys que va parlar sobre la jove activista sueca Greta Thunberg i les seves propostes per lluitar contra l’escalfament global del planeta. «Vaig veure que Rubí tenia un sentiment ecologista i vam decidir crear aquesta xarxa», afirma Claudia López, una de les impulsores de ‘Fridays for Future’ a Rubí. «Com ja es veuen alguns efectes del canvi climàtic, la gent es comença a interessar per aquest tema».

Els participants a l’assemblea van mostrar el seu interès per l’escalfament global del planeta arrel de veure vídeos a Internet i als mitjans de comunicació sobre els incendis a la selva de l’Amazones a Sud-Amèrica o el desgel del Pol Nord a l’Àrtic. Martina Closa, estudiant de l’escola Schola, va explicar que a les classes de socials i naturals parlen sovint del canvi climàtic, és un tema que acaba sortint freqüentment.

Des de ‘Fridays for Future Rubí’ proposen petites accions quotidianes per lluitar contra el canvi climàtic: fer ús del transport públic per davant del transport en cotxe o moto; reduir el consum de plàstic i informar-se sobre la fabricació i procés de consum dels productes per conscienciar-se i prendre les accions convenients.

La plataforma vol arribar a més gent de la localitat explicant les seves accions i objectius a diferents espais, fent notar que s’està creant un nou moviment a Rubí a través del boca a orella entre amics, família i escoles. Aquest dissabte van participar als actes per la Setmana Europea per la Prevenció de Residus amb un estand informatiu a la plaça del Doctor Guardiet. El grup rubinenc de ‘Fridays for Future’ es reunirà quinzenalment a l’Espai de Llibres Lectors al Tren! per celebrar assemblees i ja estan preparant xerrades a escoles i manifestacions per la ciutat. Conviden a qualsevol nen, jove o adult a participar amb ells i, properament, es posaran en contacte amb entitats rubinenques.

A Catalunya, aquest col·lectiu ja ha celebrat alguna manifestació contra el canvi climàtic, com la del 27 de setembre a Barcelona, on van participar unes 20.000 persones.