La pobresa energètica centrarà el XVI Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional

Imagen noticia
Investigada una rubinenca per delictes contra els drets fonamentals en una manifestació d’ultradreta
21 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Tot a punt pel Congrés Rubí Brilla, que enguany se centrarà en la mobilitat sostenible
23 de noviembre de 2017

La pobresa energètica centrarà el XVI Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional

Imagen noticia

Què és la pobresa energètica i com es pot fer front des de diferents àmbits és el tema en el qual aprofundirà la XVI edició del Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional, que organitza Rubí Solidari.

El curs, que tindrà lloc aquest cap de setmana a l’edifici Rubí Forma, comptarà amb la participació d’experts i ponents de reconegut prestigi en la temàtica. La conferència inaugural del curs, que serà aquest divendres 24 a les 19 hores, anirà a càrrec de Joana Mundó, membre de l’Associació Ecoserveis, un referent de la cultura energètica, qui explicarà què és la pobresa energètica i l’estat de la qüestió.

El curs arrencarà dissabte a les 10 hores amb la xerrada ‘Legislar per protegir’, a càrrec de Xavi Pallarès, de l’Aliança contra la pobresa energètica (APE), plataforma que va néixer per pressionar i denunciar les administracions públiques pel seu immobilisme davant l’actuació de les empreses subministradores d’energia i aigua.

Ja a les 12 hores, tindrà lloc una xerrada d’Encarna Medel, coordinadora de l’àmbit de Política Social de l’Ajuntament de Rubí, qui parlarà sobre com els serveis socials són els grans detectors de famílies i persones en risc de pobresa energètica.

Després de dinar, el curs es reprendrà a la tarda, a les 16.30 hores, amb la xerrada ‘Salut i Pobresa Energètica’ a càrrec de Juli Carrere, investigador del Grup habitatge i Salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

L’activitat finalitzarà diumenge amb una taula rodona, que arrencarà a les 10.30 hores, que comptarà amb la participació de Cristina Ramos, experta en pobresa energètica de l’Associació Ecoserveis; Manel Rivero, de l’empresa Intiam Ruai, Abdulaye Fall, de l’Associació Comunitats Autofinançades, i Mònica Plana, de la Fundació ABD-Energia Justa. La taula servirà per plantejar algunes de les mesures per lluitar contra la pobresa energètica.

Les inscripcions es poden realitzar per telèfon al 935 888 643, per correu electrònic a info@rubisolidari.org, per twitter a @RubiSolidari o al mateix Rubí Forma abans d’iniciar-se el curs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *