La Policia Local se suma a la campanya ‘Escuts Solidaris’ per la lluita contra el càncer infantil

Imagen noticia
L’Oficina Municipal d’Escolarització entra en funcionament
30 de enero de 2019
Cartes de la ciutadania
1 de febrero de 2019

La Policia Local se suma a la campanya ‘Escuts Solidaris’ per la lluita contra el càncer infantil

Imagen noticia

La Policia Local de Rubí s’ha adherit a la campanya ‘Escuts Solidaris’ amb l’objectiu de contribuir al finançament del centre oncològic infantil SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, impulsat per l’Hospital Sant Joan de Déu.

La campanya va néixer el 2017 dels cossos policials de Sant Celoni, Caldes de Malavella i Hostalric, que van impulsar la idea de confeccionar escuts amb la imatge del cos de seguretat de cada població adherida, molt semblants als escuts autèntics, incorporant en groc el nom de cada municipi i l’etiqueta #pelsvalents. Les peces porten una capa termo adhesiva al dors per poder-lo fixar a qualsevol roba amb la planxa. Cada escut té un preu unitari de 4 euros que es destinen a la iniciativa solidària.

Rubí s’afegeix a més de 120 cossos policials i d’emergències d’arreu de Catalunya que ja han recollit més de 100.000 euros. Els rubinencs poden comprar els escuts a la Comissaria de la Policia Local, carretera de Terrassa, 118, a de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. L’estoc s’anirà ampliant en funció de la demanda.

La campanya la duen a terme agents voluntaris que també poden facilitar escuts a entitats o establiments col·laboradors que ho demanin. Una vegada obtinguda la recaptació, una part es destinarà al cost dels escuts i la resta es donarà a la causa solidària.

1.200 càncers infantils a l’any
Les obres del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona finalitzaran el primer semestre del 2020 i està previst que el nou centre pugui tractar 400 nous pacients cada any. A Espanya, es diagnostiquen cada any 1.200 casos nous de càncer infantil.