La preinscripció escolar per l’ensenyament obligatori es farà entre el 13 i el 22 de maig

Imagen noticia
El nombre de positius per coronavirus a Rubí s’estanca en els darrers dies
6 de mayo de 2020
Imagen noticia
Aprovada una partida de 600.000 euros per ajudar el teixit econòmic
8 de mayo de 2020

La preinscripció escolar per l’ensenyament obligatori es farà entre el 13 i el 22 de maig

Imagen noticia

El Departament d\’Educació ha informat que la preinscripció escolar pels ensenyaments d\’educació infantil, primària i secundària obligatòria es farà entre el 13 i el 22 de maig. Pel que fa als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat, del 2 al 8 de juny, en el cas dels cicles de grau mitjà d\’FP, i del 10 al 17 de juny per als cicles superiors d\’FP.

Des de la Generalitat es promou la preinscripció telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat i s\’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre. Aquesta queda substituïda per un formulari telemàtic i l\’enviament de la documentació necessària, fotografiada o escanejada, a través d\’un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Les famílies que no disposin de mitjans per fer el procediment de forma telemàtica tindran uns dies per lliurar les seves sol·licituds de forma presencial entre el 12 i el 22 de maig. Per fer-ho amb aquest sistema caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit com a primera opció trucant per telèfon o a través d\’internet. Els webs dels centres inclouran informació sobre l\’horari, el correu electrònic, el telèfon i una eina de cita prèvia.

La Generalitat descarta que es puguin fer jornades de portes obertes per aquells centres educatius que no n\’havien fet abans de l\’inici del confinament. Així, aquestes escoles hauran d\’incloure informació al seu web amb el màxim de detalls possibles sobre les característiques del centre i el seu projecte educatiu per tal que els pares puguin tenir la màxima informació disponible al seu abast.

Pel que fa al període de matriculació, els alumnes de segon cicle d\’educació infantil, primària i ESO podran fer-ho entre el 13 i el 17 de juliol. En el cas del primer cicle d\’educació infantil serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat ho hauran de fer del 8 al 14 de juliol i els de cicles de grau mitjà i superior, entre l\’1 i el 7 de setembre.