Els sindicats de l’Ajuntament demanen al govern més mesures de prevenció del contagi

Imagen noticia
El nombre de positius per coronavirus a Rubí s’estanca en els darrers dies
6 de mayo de 2020
Imagen noticia
Aprovada una partida de 600.000 euros per ajudar el teixit econòmic
8 de mayo de 2020

Els sindicats de l’Ajuntament demanen al govern més mesures de prevenció del contagi

Imagen noticia

Els representants sindicals de CCOO, UGT, CGT i SFP-FEPOL de l\’Ajuntament de Rubí han fet un comunicat conjunt després que en el darrer Ple el segon tinent d\’alcalde, Moisés Rodríguez, afirmés que el Policia Local que porta un mes de baixa per coronavirus \»probablement s\’havia contagiat a casa seva\» i no a la feina, perquè els equips de protecció de la Policia Local \»són l\’enveja d\’altres policies\».

Els sindicats han explicat que aquest agent fa un mes que és de baixa i que continua donant positiu i que hi ha un altre que es va reincorporar després de tenir coronavirus sense passar cap prova per evitar contagis als companys i a la ciutadania. A més, en aquest comunicat els sindicats denuncien que els equips de protecció van ser distribuïts entre els agents \»després d\’haver-se declarat l\’estat d\’alarma i de forma incompleta, ja que faltaven ulleres i pantalles protectores i les mascaretes eren les de dotació dels vehicles\». A més, acusen l\’Ajuntament de no haver donat cap formació ni abans ni durant l\’estat d\’alarma sobre la utilització dels equips.

Per tot plegat, els representants sindicals demanen a l\’Ajuntament que es realitzin tests PCR de forma periòdica, com asseguren es fa a altres policies, i als agents que després de patir la malaltia s\’hagin de reincorporar al seu lloc de treball. Per últim, el comunicat considera que el regidor no pot \»eludir responsabilitats, menys encara quan es tracta de la salut i la vida dels agents, dels seus familiars i dels ciutadans amb els quals està en contacte\».

L\’Ajuntament diu que ho ha demanat al CatSalut
Moisés Rodríguez ha explicat al Ple de l\’Ajuntament que ja han demanat al Departament de Salut que impulsi protocols per tal que la Policia Local tingui accés als tests, però que el consistori no ho pot fer: \»Ho hem demanat a l\’autoritat sanitària, cada dia estem en contacte amb el CatSalut i hem demanat els protocols perquè els treballadors tinguin accés als tests\». D\’altra banda, ha dit que si algun treballador o grup de treballadors té alguna queixa en relació amb els equips de protecció que parli directament amb l\’Ajuntament.