La rubinenca Lidia Prado guanya el Concurs de Salses de Calçots de Valls

Imagen noticia
Rubí s’agermanarà amb Els Guiamets, el poble natal de Neus Català
27 de enero de 2020
Imagen noticia
Els Empty Cage presentaran al Pinar el seu nou disc: ‘Moneda de tres cares’
29 de enero de 2020

La rubinenca Lidia Prado guanya el Concurs de Salses de Calçots de Valls

Imagen noticia

La rubinenca Lidia Prado ha guanyat el 29è Concurs de Salses de Calçot, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la Gran Festa de la Calçotada, a Valls. Era la primera vegada que aquesta veïna de Sant Muç es presentava a aquest certamen i quan la van trucar per dir-li que havia quedat primera no s’ho va acabar de creure: «Vaig fer la salsa el dissabte al matí i la vaig portar i quan diumenge em van dir que era el primer premi, no m’ho creia gaire», ha explicat la rubinenca.

El secret de la seva salsa està en la materia primera que ha fet servir i és que pràcticament tots els ingredients de la seva recepta són collita pròpia de Rubí, concretament de l’hort del seu pare: «Els tomàquets, els alls, l’oli, gairebé tot és de qualitat i de km0, per això és una bona salsa. Estic contenta i feliç, perquè és un premi de la nostra terra i estic molt orgullosa».

Ella és l’encarregada d’elaborar cada any la salsa de les calçotades que fan en família i que també són collita de l’hort. Precisament animada pels seus familiars, es va presentar al concurs després que l’any passat anés a la Festa del Calçot per primera vegada i conegués de l’existència del Concurs de Salses.

Lidia Prado, de 49 anys, té una botiga a Terrassa, però encara que no es dedica professionalment a la gastronomia, confessa que és una amant de la rebosteria i de la cuina en general.

Amb aquest premi, la rubinenca pren el relleu de Carlos Fontecha com a guanyadora d’un certamen a la Gran Festa de la Calçotada, ja que aquest rubinenc va guanyar l’any passat el Concurs de Menjar Calçots.