La Sala Neus Català, edRa i ASAV impulsen una venda de samarretes solidària

Detingut un home per cometre 13 robatoris a l’interior de vehicles
3 de marzo de 2022
Mujeres Creativas del Vallès exposa ‘Yo soy’ a l’Antiga Estació
3 de marzo de 2022

La Sala Neus Català, edRa i ASAV impulsen una venda de samarretes solidària

Marta Cabrera

Un projecte conjunt entre la Sala Neus Catala, l’Escola d’Art i Disseny (edRa) i ASAV servirà per recaptar fons per un taller d’empoderament de la dona i per divulgar la figura de Neus Català.

La Sala Neus Català ha organitzat un concurs de disseny d’una samarreta amb la imatge de Neus Català, que ha guanyat Ángela Toro: “Vaig dibuixar el rostre envoltat amb moltes roselles com a símbol de la guerra i de la memòria històrica i les vaig pintar de color violeta per simbolitzar el feminisme”, ha explicat.

Abans de fer el disseny, els alumnes van rebre una xerrada de l’historiador Jaume Parras, que va destacar “el compromís en la lluita per la llibertat i pels drets humans” de Neus Català.

La samarreta es pot comprar per 10 euros a la seu d’ASAV, al carrer Lumière, 7. L’entitat destinarà els diners de la venda de la samarreta a un taller d’empoderament de la dona, on hi participen 9 dones que “viuen una situació d’opressió familiar o han viscut violència de gènere”, segons va detallar la presidenta de l’entitat, Cristina Almirall.

Durant la presentació de la samarreta, la Sala Neus Català va lliurar un xec de 200 euros a la guanyadora del concurs. José Luis Navarro, membre de l’entitat, va recordar que iniciatives com aquesta són fonamentals per preservar la memòria: “No volem que es repeteixi la història i per això aquesta iniciativa té més sentit que mai, ara que s’està lliurant una guerra”.

José Luis Navarro, de la Sala Neus Català, l’historiador Jaume Parras, l’alumna d’edRa Ángela Toro i la presidenta d’ASAV, Cristina Almirall. / M.C.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES