La sostenibilitat i el canvi climàtic centren el debat del plenari

Imagen noticia
Tret de sortida a les activitats de la Setmana de la Gent Gran
26 de septiembre de 2019
Imagen noticia
La plaça del Doctor Guardiet, escenari del 21è Aplec Sardanista de Rubí
30 de septiembre de 2019

La sostenibilitat i el canvi climàtic centren el debat del plenari

Imagen noticia

El canvi climàtic, la sostenibilitat ambiental, el reciclatge i la cura del medi van centrar el debat del Ple de setembre, que es va celebrar dijous a la tarda. El plenari va aprovar quatre mocions relacionades amb el medi ambient: estudiar la construcció d’una nova deixalleria per les urbanitzacions, restringir el trànsit a les entrades i sortida de les escoles, redactar un Pla Director de l’Arbrat i declarar l’emergència climàtica a Rubí.

Veïns per Rubí (VR) va presentar un text per ampliar la deixalleria actual i impulsar una nova a les urbanitzacions per donar servei a aquestes, una proposta que va ser ben acollida per la resta de forces. «Creiem que cal impulsar una deixalleria de referència per a les urbanitzacions independentment de l’ampliació de la deixalleria de Cova Solera», va explicar el portaveu de VR, Toni García.

També es va aprovar per unanimitat una proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), En Comú Podem (ECP) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) per declarar l’estat d’emergència climàtica al municipi. El text també recull tenir en compte aquesta situació en els documents que calgui elaborar en el futur, com ara el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El flamant regidor de Transició Ecològica, Andrés Medrano, va dir que cal un «pla de transició energètica local» per fer front al canvi climàtic.

La tercera moció aprovada per unanimitat va ser sobre l’arbrat de la ciutat. Esquerra va demanar que es redacti un Pla Director de l’Arbrat i el regidor republicà, Xavier Cots, va criticar que «l’inventari d’arbres té més d’invent que de realitat». El govern va afirmar que en 8 mesos el document estarà enllestit, ja que l’està desenvolupant la Diputació de Barcelona.

També va ser aprovada la moció de l’AUP, redactada pel Seminari Mobilitat i Infància, que té l’objectiu de desplaçar el trànsit rodat per tal que els infants puguin gaudir més de l’espai públic. En aquest cas, Ciutadans (Cs) va optar per l’abstenció.