La V Jornada sobre Formació Professional arrenca amb força assistència a la rambla del Ferrocarril

Imagen noticia
L’Agència Catalana de l’Aigua finalitza les obres d’emergència per aiguats a Rubí i Sant Cugat
25 de marzo de 2019
Imagen noticia
La Biblioteca acollirà una nova exposició: ‘Mujeres al natural’
27 de marzo de 2019

La V Jornada sobre Formació Professional arrenca amb força assistència a la rambla del Ferrocarril

Imagen noticia

Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostra aquest dimarts a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada a la rambla del Ferrocarril. La jornada, que arriba a la cinquena edició, aplega l’oferta en FP dels centres educatius de Rubí i de l’entorn i ofereix xerrades i activitats paral·leles durant tot el dia. Fins dilluns, gairebé 600 persones ja havien formalitzat la inscripció a la jornada tot i que el tràmit, que és gratuït, es pot fer a la carpa d’inscripcions en arribar a la rambla.

La jornada ha arrencat a les 9.30 hores amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa, Ana M. Martínez. La màxima responsable municipal ha destacat que «l’FP és una opció de present i de futur», com demostra el fet que la xarxa d’atur entre els joves amb formació professional és de només el 9%, mentre que els joves en general tenen taxes de desocupació del 28%». Per aquest motiu, Martínez considera que l’administració té la responsabilitat de difondre tota l’oferta existent perquè pugui ser una alternativa escollida amb coneixement.

La Jornada, que enguany ha ampliat espais i participants, permet conèixer tota l\’oferta formativa de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col·legi Regina Carmeli, Escola d\’Art i Disseny; Escola d\’Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d\’Idiomes de Rubí, institut JV Foix, institut L\’Estatut, institut La Serreta, institut de Terrassa, Joviat FP Integrada, PFI-PTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma.

Tallers i activitats paral·leles
Durant tot el matí, hi ha hagut activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada com ara demostracions de perruqueria, de condicionament físic, de música interactiva de modelisme industrial o de serigrafia. Les activitats continuaran a la tarda amb un taller de patinatge de l\’Escola Mare de Déu de Montserrat (16 h); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l\’actriu Lucía Torres (16.30 h); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves Onstage, Twiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 h); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.

També aquesta tarda tindrà lloc una sessió d’elaboració de piruletes dolces amb nitrogen, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria Joviat (de 16 a 19 h) i un taller de receptes i tècniques de cuina en miniatura a càrrec de Campos Estela (de 15 a 18 h).