L’ACA destina prop de 300.000 euros per actuacions a la Riera i a set torrents

Imagen noticia
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
15 de abril de 2019
Imagen noticia
Una petita reflexió sobre… Bullying
17 de abril de 2019

L’ACA destina prop de 300.000 euros per actuacions a la Riera i a set torrents

Imagen noticia

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està adequant diversos cursos fluvials de la ciutat que es van veure afectats per l’intens episodi de llevantada del passat mes de novembre. Les actuacions, pressupostades en prop de 300.000 euros, s’estan duent a terme concretament a la Riera de Rubí i als torrents de Can Xercavins, Ca n’Estapé, Can Solà, Alous, Sant Muç, Oriol i Fondo.

Cinc dels treballs, que es realitzen majoritàriament amb la col·laboració amb l’empresa pública Forestal Catalana, ja estan finalitzats. Es tracta de les actuacions a la Riera, on s’havia descalçat el col·lector en alta situat abans de la depuradora de Rubí, al torrent de Xercavins, on s’han retirat sediments i vegetació, als torrents de Can Solà i Fondo, on s’han retirat arbres caiguts, i al torrent de Ca n’Estapé, on s’havia desplaçat un mur a l’alçada del polígon Can Galí.

Pel que fa als treballs en curs, s’estan duent a terme al torrent de Xercavins, on s’està procedint a retirar arbres caiguts, a retirar acumulacions de vegetació i a la recomposició de la protecció de la llera amb pedra a sota de la masia. En el torrent dels Alous, s’estan realitzant actuacions de retirada d’arbres i de reposició d’una passera i arranjament del marge dret. Finalment, en el torrent de Sant Muç i de l’Oriol s’estan retirant arbres caiguts i reparant una esllavissada.

En poc temps, també s’iniciarà un darrer treball al torrent Fondo per retirar arbres caiguts i dur a terme una petita mota de protecció.

El director de l’ACA, el rubinenc Lluís Ridao, acompanyat pel conseller delegat de Forestal Catalana, Gabriel Esquius, i representants de l’Ajuntament han visitat diverses zones on s’estan duent a terme els treballs per veure sobre el terreny la seva evolució i comprovar que garanteixin la lliure circulació de l’aigua i minimitzen el possible risc de desbordaments.