L’Ajuntament anuncia l’inici de les obres de condicionament del carrer Puigmal

Imagen noticia
Veïns de Sant Jordi Parc i el Sindicat del Lloguer forcen Medasil a una negociació col·lectiva
18 de enero de 2019
Imagen noticia
ERC vol promoure l’educació emocional amb tallers per a tota la ciutadania
22 de enero de 2019

L’Ajuntament anuncia l’inici de les obres de condicionament del carrer Puigmal

Imagen noticia

Aquest dilluns s’inicien les obres de condicionament del carrer Puigmal, ubicat a la urbanització de Can Ximelis, segons ha anunciat l’Ajuntament en un comunicat. Els treballs consistiran a realitzar un mur de contenció amb micropilotatges, un element constructiu destinat a suportar l’empenta horitzontal de les terres que conté per evitar el seu despreniment.

Les obres, que duu a terme Catalana de Inversión y Construcción Tres SL, empresa especialitzada en aquesta tècnica, tenen una durada prevista d’entre tres i quatre setmanes i un pressupost de 276.335,52 euros.

Segons el consistori, abans d’executar el mur, s’han realitzat algunes tasques prèvies. Entre aquestes, s’han retirat les terres i els murets que van caure, s’han col·locat tanques i s’ha perfilat el talús de les finques on s’havien desprès terres. També s’han instal·lat tanques tipus ‘new jersey’ per contenir les terres a la part baixa del talús ─al carrer Mulhacen─ i s’ha realitzat un petit muret per contenir les terres que poguessin caure dels veïns ─les parcel·les amb entrada pel carrer Montseny─.

A partir d’aquest dilluns, es comença a construir el mur de contenció amb micropilotatges, una tècnica que consisteix a realitzar perforacions al sòl on, posteriorment, s’hi col·locaran tot un seguit de pilars, l’un al costat de l’altre, per contenir les terres. Quan el mur estigui enllestit, d’aquí a dues o tres setmanes previsiblement, es col·locarà llosa de formigó al camí amb l’objectiu que el veïnat pugui circular-hi en condicions, una actuació que té un termini previst d’execució d’una setmana.

Segons l’administració local, l’Ajuntament està treballant paral·lelament en la redacció del projecte d’urbanització d’aquells espais de la zona que encara estan pendents d’urbanitzar.

El veïnat reclama més informació
Els veïns del carrer Puigmal volen més informació sobre aquest projecte d’actuació d’emergència previst per l’Ajuntament i lamenten que s’hagin assabentat oficialment de l’inici de les obres per les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

En aquest sentit, Ricard Sarabia, veí del carrer afectat pels diferents enfonsaments que ha patit la via, assenyala que «a nosaltres ningú ens informa» i apunta que «entrarem una instància per poder veure quin és aquest projecte».

També lamenta que amb la pluja d’aquest cap de setmana el carrer «és una pista de patinatge i de fang» i que la gent gran no pot passar amb seguretat per la via. Sarabia apunta que l’actuació prevista afecta a una part del carrer, la més perillosa, i es pregunta que passarà amb la resta, especialment amb una altra, a tocar del seu habitatge, que també s’està enfonsant.

A més, reclama poder tenir accés també al projecte definitiu d’urbanització, que segons el consistori, s’està redactant ja.

D’altra banda, Sarabia també ha criticat que des de la setmana passada van veure alguns preparatius per a fer obres, però que no hi ha tanques de senyalització ni petits contenidors per les deixalles dels treballadors, ni tan sols un lavabo per aquests, que fan servir la mateixa via per a les seves necessitats.