L’Ajuntament comença la redacció d’un pla per fer polítiques d’igualtat de gènere

Imagen noticia
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
22 de junio de 2020
Imagen noticia
Toni Cruanyes presentarà ‘Un dels nostres’ aquest divendres a la carpa d’El Racó del Llibre
25 de junio de 2020

L’Ajuntament comença la redacció d’un pla per fer polítiques d’igualtat de gènere

Imagen noticia

L’Ajuntament ha començat a treballar per elaborar un Pla d’Igualtat Municipal i el primer pas ha estat crear una comissió de treball. L’òrgan va celebrar la primera reunió fa uns dies i està format per les àrees d’Alcaldia, Comunicació, Educació, Participació Ciutadana, Civisme, Drets Socials, Gent Gran, Esports, Cultura, Joventut, Policia Local, Acció Comunitària, Infància, Servei d’Acollida, Relacions Ciutadanes, Ocupació i Urbanisme.

El Pla d’Igualtat de l’Ajuntament ha de servir per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d’igualtat de gènere, desenvoluparà fòrmules per incorporar la mirada de la transversalitat de gènere a les polítiques públiques de l’Ajuntament i articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat.

El document també té per objectiu potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones de la ciutat i accions enfocades a la prevenció, detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista. «Serà un instrument de dret i de promoció de la igualtat que ens ajudarà a fer polítiques feministes des de totes les àrees del consistori. Serem ambicioses i realistes per obtenir un full de ruta feminista que atengui les necessitats de la ciutat», ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer.

La primera reunió de treball va servir per explicar a les àrees implicades que el document es treballarà des d’una metodologia participativa amb les diferents àrees municipals i també amb la ciutadania.
L’Ajuntament calcula que el Pla d’Igualtat estarà redactat en aproximadament 8 mesos i que es podria aprovar durant la primavera del 2021.