L’Ajuntament crea un documental sobre l’impacte de la figura de Neus Català a Rubí

biblioteca
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler es torna a omplir d’activitats presencials
15 de octubre de 2021
L’Incasòl no descarta destinar més de 80 ha al parc de Can Sant Joan
15 de octubre de 2021

L’Ajuntament crea un documental sobre l’impacte de la figura de Neus Català a Rubí

La regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament ha produït un reportatge que reviu la petjada que Neus Català ha deixat a les persones amb qui va conviure durant la seva estada a la ciutat. A través de diversos testimonis, l’audiovisual recorre la figura de la militant i la seva trajectòria així com la seva personalitat.

‘Neus Català, veïna de Rubí’ és un reportatge de 17 minuts de durada, on s’entrevista a diferents persones que van formar part de l’entorn més proper a la supervivent del camp de Ravensbrück. Amics, veïns i companys recorden la personalitat i la tasca per la memòria històrica duta a terme per Català, nascuda a Els Guiamets el 6 d’octubre de 1915. El documental ja es pot visualitzar al Canal de Youtube de l’Ajuntament.

La regidora de Memòria Històrica, Elena Montesinos, ha destacat el llegat de Neus Català: “És una figura remarcable pel seu compromís polític, pels seus valors i per la lluita antifeixista, però també ho és per ser un testimoni a través del qual es dona veu a les dones, tantes vegades invisibilitzades a les narratives de la nostra memòria històrica“.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *