L’Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions contra l’abocador de Can Balasc

Imagen noticia
Xocolatada del Balmes per lluitar contra el càncer infantil
19 de marzo de 2019
Imagen noticia
Rubí serà el que tu vulguis que sigui
21 de marzo de 2019

L’Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions contra l’abocador de Can Balasc

Imagen noticia

L’Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que presentarà al·legacions als tràmits iniciats per l’Ajuntament de Rubí a instàncies de l’empresa AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias SL per autoritzar un dipòsit controlat de residus no perillosos a Can Balasc.

L’Ajuntament de Sant Cugat al·lega que el projecte pot tenir afectacions al seu municipi i critica el fet que l’Ajuntament de Rubí no hagi informat el consistori de la localitat veïna ni de la proposta ni dels tràmits engegats.

Segons un comunicat de l’Ajuntament de Sant Cugat, el futur abocador de Can Balasc es troba a un quilòmetre de distància del seu terme municipal, concretament del barri de Mira-sol i de l’Hospital General de Catalunya. A més, també indica que el futur abocador se situaria sobre un aqüífer que nodreix el torrent i l’estany dels Alous.

Tot i que l’Ajuntament de Sant Cugat està ultimant les al·legacions, el termini per presentar-les va finalitzar fa setmanes. No obstant això, el consistori de la localitat veïna considera que el fet que l’Ajuntament de Rubí no es comuniqués l’acceptació a tràmit del projecte justifica la presentació d’aquests documents.

Per últim, Sant Cugat també insisteix en la necessitat de tramitar una avaluació d’impacte ambiental abans d’autoritzar la iniciativa, un fet que també implicar consultar les administracions públiques afectades.

L’Ajuntament de Rubí, per la seva banda, ha explicat que no té obligació de notificar a l’administració santcugatenca l’admissió a tràmit del projecte perquè no es tracta d’un instrument de planejament general o derivat. En aquest sentit, apunta que en tractar-se d’un planejament que es pot considerar «avantprojecte», supeditat a una aprovació posterior de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, no requereix notificar-ho a altres administracions.

D’altra banda, en relació a les al·legacions que pugui presentar l’Ajuntament de Sant Cugat, el consistori rubinenc diu que estan fora de termini, però que seran tingudes en compte quan es redacti la proposta d’aprovació prèvia o denegació del projecte.