L’Ajuntament decreta el tancament de tots els equipaments municipals pel coronavirus

Imagen noticia
Programa de mobilitat entre el Torrent dels Alous i un institut de Grenoble
12 de marzo de 2020
Imagen noticia
Rubí prohibeix l’accés als parcs infantils
14 de marzo de 2020

L’Ajuntament decreta el tancament de tots els equipaments municipals pel coronavirus

Imagen noticia

La situació d’excepcionalitat que s’està vivint durant els darrers dies per la propagació del coronavirus ha dut a l’Ajuntament de Rubí a prendre mesures dràstiques per prevenir el contagi de l’epidèmia. Després de suspendre totes les activitats lúdiques, culturals i esportives, el consistori ha anat més enllà i ha publicat un ban per informar a la ciutadania del tancament de tots els equipaments municipals, a excepció del Mercat Municipal, que ofereix productes de primera necessitat.

Així, a partir d’avui mateix romandran tancats fins al 27 de març la Biblioteca, l’Ateneu, la Torre Bassas, el Museu Municipal Castell, el Celler, l’Aula Cultural, l’Antiga Estació i els Centres Cívics. Les instal·lacions esportives municipals, entre les quals hi ha el gimnàs de Can Rosés, també queden clausurades.

A banda, tampoc obriran, com ja va anunciar ahir el conseller d’Educació, cap de les escoles bressol municipal, ni tampoc l’Escola d’Art i Disseny ni l’Escola de Música Pere Burés. També tancarà la Font del Ferro, els casals de la gent gran i els casals infantils.

Dins d’aquestes mesures, també s’ha suspès el mercadal del dissabte i el del dijous al matí.

A més, s’ha recomanat a les entitats i els col·lectius de la ciutat que anul·lin les activitats previstes pels propers 15 dies, una petició que s’allarga fins als centres de culte i a les activitats esportives de caràcter privat. El Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) ha anunciat que ajorna totes les activitats que tenia previstes i romandrà tancat durant les properes dues setmanes. També ha anunciat la suspensió de les seves activitats El Grup Fotogràfic El Gra, l\’Espai de la CGT o la Irmandade Galega de Rubí.

Totes aquestes mesures han de servir per contenir l’expansió de l’epidèmia: «Estem davant d’una situació d’emergència de salut pública sense precedents i calen mesures excepcionals. Es tracta de treballar per minimitzar el risc», ha explicat Ana M. Martínez.

A Rubí, de moment, no hi ha constància de cap cas confirmat de contagi.