Se suspenen les activitats de culte secundàries, però es mantenen alguns oficis religiosos

Imagen noticia
Programa de mobilitat entre el Torrent dels Alous i un institut de Grenoble
12 de marzo de 2020
Imagen noticia
Rubí prohibeix l’accés als parcs infantils
14 de marzo de 2020

Se suspenen les activitats de culte secundàries, però es mantenen alguns oficis religiosos

Imagen noticia

De la mateixa manera que les administracions, les entitats i els clubs han suspès tota la seva activitat, els temples de Rubí també han pres mesures per evitar el contagi del coronavirus, principalment suspenent totes les activitats religioses secundàries i evitant les aglomeracions de gent dins dels temples.

En el cas de les esglésies catòliques, el Bisbat de Terrassa, al qual pertany Rubí, ha comunicat que suspèn totes aquelles activitats relacionades amb la catequesi d’infants i adolescents, l’esbarjo, els centres d’oci, els grups de joves i la resta de grups d’adults, a més de les activitats programades de reflexió i formació. Pel que fa al culte religiós, les eucaristies es mantindran i es recomana que se celebrin únicament a la nau central del temple. També indica que no es pot superar un terç de l’aforament i per tant, si és necessari, caldrà ampliar l’horari de les celebracions per evitar aglomeracions. Aquestes mesures se sumen a les que ja va prendre la Conferència Episcopal Espanyola el diumenge, que va terminar que es deixés de beneir amb aigua i que no es donés la comunió, entre altres mesures.

Pel que fa al col·lectiu protestant, la Primera Església Protestant de Rubí ha emès un comunicat en el qual informa de la suspensió de totes les seves activitats durant les properes dues setmanes, seguint les indicacions de la Comissió Permanent de l’Església Evangèlica Espanyola. Per tant, no hi haurà culte els diumenges ni escola dominical infantil, ni tampoc reunió d’estudi bíblic ni pregària dels divendres. També es tanca el servei de roba dels dijous, l’esplai dels divendres i qualsevol altra activitat.

Pel que fa a la comunitat musulmana, la mesquita de Rubí ha decidit tancar el rés d’aquest divendres al migdia, que habitualment és obligatori i que acostuma a congregar molts fidels. En canvi, durant la resta del dia, el temple romandrà obert. De fet, però, la Comissió Islàmica d’Espanya ha recomanat el tancament de totes les mesquites.