250 joves de Rubí aprenen a La Sala que ‘No solo duelen los golpes’

Imagen noticia
Els paradistes del Mercat reclamen solucions urgents als problemes de l’equipament
21 de noviembre de 2019
Imagen noticia
25-N, la decidida lluita per erradicar les víctimes de l’ordre patriarcal. No falten lleis. Falta voluntat
25 de noviembre de 2019

250 joves de Rubí aprenen a La Sala que ‘No solo duelen los golpes’

Imagen noticia

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO i batxillerat dels instituts L’Estatut, Torrent dels Alous, La Serreta, l’escola Balmes i els projectes de formació professional van assistir dijous a la representació del monòleg ‘No solo duelen los golpes’ de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano Jódar a La Sala.

«Quan abans els i les joves vegin i detectin les desigualtats que generen violència, millor, perquè si en prenen consciència, ells en la seva pròpia vida no ho reproduiran», va dir Palenciano. El text teatral és un relat autobiogràfic sobre la violència contra les dones explicat a través de l’humor i la ironia. La representació va néixer en forma d’exposició de fotografies, va evolucionar a un taller de prevenció de les violències per a instituts i, després de l’experiència de l’autora amb el teatre social a El Salvador, actualment es presenta com un monòleg. «Això que faig és explicar la meva història a través de l’anàlisi, per emmarcar la meva experiència de violència en el sistema».

25N
L’acte central de la programació que proposa enguany l’Ajuntament de Rubí contra la violència envers les dones se celebrarà aquest dilluns a les 17.30 hores a la plaça del Doctor Guardiet amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa de Rubí i de dones implicades en l’eliminació de la violència masclista de diferents col·lectius de la ciutat. A més, Rubí Jove ha preparat també un taller d’apoderament femení i autodefensa per noies de 12 a 29 anys a Torre Bassas a partir de les 17.30 hores.

A banda, En Comú Podem ha organitzat a les 18 hores a la plaça de Catalunya una performance per sensibilitzar la ciutadania sobre la violència masclista. També el col·lectiu feminista La Indòmita ha organitzat un acte coincidint amb el 25 de novembre, es tracta d\’una marxa de torxes que arrencar+a des del Rubí Forma a les 19.30 hores sota el títol \’Ante la violencia estatal, feminismo radical\’.