L’Ajuntament estudia comprar l’antiga fàbrica Supersond per ubicar un equipament juvenil

Imagen noticia
L’Ajuntament farà de mediador entre els llogaters de Sant Jordi Parc i Medasil, que no accepta la negociació col·lectiva
14 de enero de 2019
Imagen noticia
Els comuns i Podem posen sobre la taula propostes per millorar les polítiques d’habitatge
16 de enero de 2019

L’Ajuntament estudia comprar l’antiga fàbrica Supersond per ubicar un equipament juvenil

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí està estudiant l’adquisició de l’antiga fàbrica Supersond, a tocar del Castell, per 1,2 milions d’euros per tal de rehabilitar l’immoble i ubicar-hi un equipament juvenil: «Veiem el potencial dels joves i després d’un mandat en el qual hem treballat molt amb ells i pensant en polítiques de joventut, trobem que la Torre Bassas s’ha quedat petita», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que creu que «cal pensar un espai molt millor en el qual es pugui desenvolupar el jovent».

L’antiga fàbrica Supersond, fundada pels germans Teixidó el 1950, va fabricar motocicletes, màquines de cinema i televisors fins que va tancar el 1970. Des d’aleshores, l’edifici, de quatre plantes i 3.200 m², ha restat tancat i en situació d’abandonament. Segons l’Ajuntament, l’estructura de l’edifici està bé i el que caldrà serà fer una remodelació del disseny interior i de la façana. Una rehabilitació que suposaria una segona inversió després de l’adquisició, però que, segons ha explicat l’alcaldessa, val la pena: «Per nosaltres, albergar un equipament municipal en un entorn industrial és il·lusionant i emocionant, perquè recorda el nostre passat de ciutat industrial».

Antics cinemes i Torres Salduba, altres equipaments municipals
L’alcaldessa ha reconegut que ara mateix el Pla d’equipaments està aturat per qüestions logístiques -la persona encarregada està de baixa-, però que es tirarà endavant tan aviat com es pugui.

Dins d’aquest Pla, caldrà definir els usos d’espais del patrimoni municipal adquirits per l’Ajuntament i que ara es troben sense ús. La màxima responsable municipal ha explicat que la reforma dels antics cinemes ha d’anar acompanyada d’una remodelació de la plaça Constitució per qüestions normatives i que es farà ja durant el proper mandat. En relació a la Torre Salduba, el govern aposta donar-li un ús relacionat amb l’educació mediambiental.