L’Ajuntament farà de mediador entre els llogaters de Sant Jordi Parc i Medasil, que no accepta la negociació col·lectiva

Imagen noticia
La lectura del pregó dels Tres Tombs a Rubí marca l’inici de la temporada
11 de enero de 2019
Imagen noticia
El poeta Joan Vigó presentarà la seva primera novel·la a L’Ombra
15 de enero de 2019

L’Ajuntament farà de mediador entre els llogaters de Sant Jordi Parc i Medasil, que no accepta la negociació col·lectiva

Imagen noticia

L\’alcaldessa, Ana M. Martínez, s\’ha reunit aquest dilluns amb responsables de l\’empresa Medasil Desarrollos, propietària de diversos habitatges de Protecció Oficial al barri de Sant Jordi Parc. En els immobles, situats a l\’avinguda Ferrer i Domingo, hi viuen una setantena de famílies que han vist com la renovació del contracte de lloguer contempla pujades d\’entre 100 i 400 euros que consideren abusives i han iniciat diverses mobilitzacions.

A la trobada d\’aquest dilluns, el consistori i l\’empresa han acordat que l\’Ajuntament farà de mediador i acompanyarà a cadascuna de les famílies en la negociació del preu dels seus lloguers. Això sí, la negociació serà individualment i no de forma col·lectiva com havien demanat els afectats i el Sindicat del Lloguer de Rubí. A més, aquest no podrà intervenir en el procés. L\’entitat, a través de les xarxes socials, ha rebutjat aquest moviment de l\’Ajuntament afirmant que cal \»respectar els acords de l\’assemblea de veïnes i que tots els partits de Rubí, inclús el govern van votar al Ple\». El Sindicat del Lloguer defensa una negociació col·lectiva i no acceptar cap pujada del lloguer i critica l\’Ajuntament per arribar a \»pactes\» amb Medasil \»a l\’esquena dels veïns\».

Segons Martínez, l\’empresa rebutja la negociació col·lectiva perquè \»la situació de cada família és diferent\». En aquest sentit, apunta que hi ha 14 contractes que vencen enguany, però en mesos diferents i hi ha pisos de diferents mides. \»Estarem al costat dels afectats i farem tot el possible per acompanyar aquestes famílies\», ha assegurat.

La primera edil també ha explicat que el problema és que Rubí està inclosa per llei a l\’anomenada zona A pel que fa als preus dels habitatges de protecció oficial. Això implica que el sostre que es pot arribar a pagar, permès per llei, en pisos protegits és de 800 euros, igual que a Barcelona ciutat.

En aquest sentit, Martínez ha anunciat que es reunirà amb la directora de l\’Agència d\’Habitatge de Catalunya per abordar la possibilitat que l\’Habitatge Protegit de Rubí rebi una consideració diferent de l\’actual, que baixi els límits legals permesos com a sostre de preus.