L’Ajuntament i Ecovidrio promouen el reciclatge de vidre a l’hostaleria local

Imagen noticia
Rubí ja compta amb una xarxa d’una trentena de desfibril·ladors repartits pel municipi
3 de febrero de 2020
Imagen noticia
Cuando los ciudadanos hablan, los que gobiernan deben escuchar. No al vertedero de Can Balasc. No a la impunidad del dinero sobre la salud.
5 de febrero de 2020

L’Ajuntament i Ecovidrio promouen el reciclatge de vidre a l’hostaleria local

Imagen noticia

L’Ajuntament i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre a l’estat espanyol, han iniciat una campanya per impulsar el reciclatge de vidre al sector hostaler de la ciutat. La iniciativa va arrencar dilluns amb la realització d’entrevistes als establiments participants ─bars, restaurants, hotels i empreses de càtering─ per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen.

L’objectiu és conscienciar el sector hostaler de la ciutat de la importància de reciclar el vidre, un tipus de residu que es pot reciclar infinites vegades. Durant les entrevistes, es recordarà als comerciants que estan obligats per llei a separar correctament la fracció del vidre i que, en cas de no fer-ho, estan subjectes a sancions. Els informadors també explicaran com separar correctament el vidre. Aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per poder transportar aquests envasos còmodament fins al contenidor més proper.

La iniciativa té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l\’hostaleria i la restauració, ja que en aquests establiments s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d\’un sol ús que es produeixen a tot l’estat.
Amb el reciclatge de vidre s’estalvien recursos naturals, es redueixen la quantitat de deixalles que van als abocadors, es redueixen les emissions de CO2 a l’atmosfera i s’estalvia energia. A més, el reciclatge té altres beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

El 2019, Rubí va reciclar un total de 1.275.240 kg d\’envasos de vidre, un 13,4% més que l’any anterior.