L’Ajuntament i Sorea treballen en la revisió de les facturacions durant el confinament

Imagen noticia
Emotiu homenatge als 11 rubinencs deportats als camps nazis
22 de septiembre de 2020
Imagen noticia
El debat sobre l’ocupació d’immobles centra el Ple de setembre
25 de septiembre de 2020

L’Ajuntament i Sorea treballen en la revisió de les facturacions durant el confinament

Imagen noticia

A causa de la impossibilitat de dur a terme lectures de comptadors durant l\’estat d\’alarma, Sorea va estimar un consum a cada contracte igual al del mateix període de l\’any anterior. Segons ha informat el consistori, aquestes estimacions es van fer en tot moment amb l\’ànim d’aproximar-se al consum real i impactar el mínim als usuaris i usuàries.

Quan s’ha pogut accedir als comptadors i s’ha recuperat el consum real del següent període (tercer trimestre), alguns ciutadans i ciutadanes han vist com la seva factura excedia l’import del mateix període de l’any anterior.

D’acord amb l’Ajuntament de Rubí, Sorea està revisant en detall tota la facturació emesa. L’anàlisi dels rebuts mostra diferents casuístiques: des de clients que han rebut una factura similar a la de l’any anterior, a d’altres que s’han vist beneficiats econòmicament per aquest sistema i, finalment, aquells que han pogut tenir un impacte econòmic negatiu i no ajustat al consum real.

Segons l’administració local i l’empresa de l’aigua, conèixer en quin moment s’ha produït el consum real durant aquests dos períodes no és factible. Tot i això, Sorea, paral·lelament a la revisió que s’està duent a terme, davant de qualsevol reclamació, estudia i resol individualment cada situació.

A més d’articular els mitjans extraordinaris per atendre i resoldre totes les reclamacions, l’Ajuntament de Rubí i Sorea han acordat que es produirà una revisió de totes les facturacions i que es proposaran compensacions a totes les persones i famílies que puguin haver resultat perjudicades pel sistema de facturació.