L’Ajuntament impulsa un servei perquè les persones amb diversitat funcional puguin sortir al carrer

Imagen noticia
L’Ajuntament ha repartit 2.000 mascaretes a l’estació de Ferrocarrils
16 de abril de 2020
Imagen noticia
I després de la crisi sanitària, l’educativa
20 de abril de 2020

L’Ajuntament impulsa un servei perquè les persones amb diversitat funcional puguin sortir al carrer

Imagen noticia

L\’Oficina d\’Atenció a la Diversitat Funcional de l\’Ajuntament ha posat en marxa una iniciativa per ajudar les persones amb diversitat funcional durant el període de confinament. Es tracta d\’un servei d\’acompanyament per a infants i joves menors de 21 anys i persones adultes amb poc suport familiar que puguin acreditar la necessitat de sortir al carrer per raons terapèutiques.

Un treballador familiar de l\’empresa Suara, que gestiona el servei, serà l\’encarregat d\’acompanyar la persona durant una hora en una ubicació pròxima al seu domicili, garantint les mesures de prevenció de contagi de COVID-19. El professional anirà equipat amb un equip de protecció i facilitarà un altre a l\’usuari.

Per optar al recurs, cal trucar al 637 831 056 de 9 h a 14 de dilluns a divendres o bé enviar un correu electrònic a [email protected] Es pot escollir entre dues franges horàries: de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h, de dilluns a divendres. Com a màxim, es pot demanar dues hores a la setmana en diferents dies. L\’Oficina d\’Atenció a la Diversitat Funcional s\’encarregarà de valorar si la persona que ho sol·licita reuneix els requisits per prestar aquest servei.

El nou servei té per objectiu acompanyar fora del domicili de forma professionalitzada les persones amb discapacitat que, per la situació de confinament, podem presentar alteracions de conducta. A més, també pretén oferir una estona de respir a les famílies i facilitar-los la realització de tasques que, a vegades, són difícils de compaginar amb les cures.