L’Ajuntament no contesta ‘de moment’

Imagen noticia
Rubí ja supera el miler de contagis per covid-19 des de l’inici de la pandèmia
31 de agosto de 2020
Imagen noticia
Ara és l’hora de l’escola
2 de septiembre de 2020

L’Ajuntament no contesta ‘de moment’

Imagen noticia

El 28 d’agost es va publicar al web de l’Ajuntament de Rubí la línia de subvencions pels petits comerços per fer front a la davallada econòmica conseqüència de la pandèmia. Com que des de la Junta de l’Associació de Comerciants de Rubí veiem que s’ha concretat amb aquesta subvenció la resposta a tot allò que hem anat parlant i demanant a l’Ajuntament des dels primers moments del tancament dels comerços a meitat de març, volem puntualitzar i concretar alguns temes. Abans de res volem explicar que normalment aquests comentaris no els fem públics perquè creiem que la manera normal de parlar i negociar és en reunions i trobades de treball entre representants dels comerciants i representants polítics i tècnics, si ara hem decidit fer-ho així és perquè estem tips d’endarreriments i dilacions en les reunions i de no tenir resposta a les nostres demandes concretes, de moment no ens contesten.

Si donem una ullada a la nota de premsa del propi Ajuntament de Rubí publicada l’1/04/2020 on es detallava el pla per impulsar l’activitat econòmica destinada inicialment amb 600.000 euros, podem veure i analitzar algunes de les coses que es deien i els resultats que tenim: la compensació de la taxa de les escombraries, de l’impost de circulació i de les taxes de les terrasses de moment no l’hem vist.

En l’àmbit de la dinamització econòmica es parlava de 250.000 euros per ajudes en despeses de lloguers i altres per un import d’uns 2.000 euros pel comerç: ara es publica la línia de subvencions amb els ajuts, 5 mesos després de la nota de premsa, amb uns requisits per accedir al màxim de 1.200 euros de tenir com a mínim 6 treballadors i més de 60 m2, és a dir que la immensa majoria dels comerços ens podem quedar amb una subvenció de 400-600 euros, no sé si amb això, que segurament cobrarem a finals d’any, podrem pagar gaires rebuts de lloguer, de moment tenim això.

A més, es parlava d’un Pla de dinamització de l’activitat econòmica que reactivi la demanda interna. Repetidament hem parlat des de l’Associació amb els tècnics de Comerç de diferents iniciatives: una campanya de vals de compra en el petit Comerç, posada en marxa de servei a domicili, campanya de comunicació a través d’elements comunicatius i comercials com bosses… moltes d’aquestes propostes hem vist els darrers mesos com s’engegaven a poblacions properes. Altres administracions han respòs d’una manera molts més ràpida engegant campanyes i avançant de manera excepcional ajuts i convenis que habitualment es cobraven més tard, tot per donar resposta a un moment excepcional. A Rubí de moment no ho tenim.

En definitiva, les mesures econòmiques i de reactivació per a ajudar als petits comerciants en un moment tan difícil com el d’ara, creiem des de l’Associació, que haurien d’haver estat ràpides i sobretot consensuades: nosaltres estem acostumats a treballar amb l’administració municipal amb acords i treball previ intentant que se’ns escolti en les decisions que ens afecten directament, i darrerament i de moment això no és el que ens trobem. Estem segurs que en el futur podem millorar, així ho desitgem.