L’Ajuntament planta una seixantena d’arbres a la zona del CAP Mútua, Sant Jordi Parc i la plaça Pearson

Imagen noticia
Esgotats els vals de descompte pel comerç local de la campanya ‘Rubí s’ho val’
25 de enero de 2021
Imagen noticia
Les agents pel civisme ofereixen un taller a les escoles de Rubí
27 de enero de 2021

L’Ajuntament planta una seixantena d’arbres a la zona del CAP Mútua, Sant Jordi Parc i la plaça Pearson

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí està realitzant la plantació d\’un total de 62 nous arbres a diferents punts de la ciutat amb la intenció de reposar espècies i millorar l\’arbrat del municipi. Les plantacions s\’emmarquen en el Pla d\’arbrat, que pretén transformar Rubí en una ciutat més sostenible i resilient abans que acabi el mandat.

Els nous arbres s\’ubiquen a Sant Jordi Parc, a l\’entorn del CAP Mútua, a la zona de Les Torres, a la plaça Doctor Pearson i a dues àrees d\’esbarjo per a gossos. Algunes de les plantacions ja han finalitzat i altres s\’estan duent a terme aquests dies.

Concretament, es planten 2 xitalpes al carrer Prat de la Riba, 10 aurons, 5 carpins, 4 arbres de l\’amor i 5 mèlies a la plaça Pearson; un negundo, un auró platejat, dos cedres de Califòrnia, un hibiscus, quatre liquidàmbars, un mirabolà i un pebrer bord a l\’avinguda Catalunya i el seu entorn; dues oliveres del paradís i dues acàcies blanques a la zona d\’esbarjo per a gossos del carrer Cadmo i quatre exemplars de cada espècie a la zona d\’esbarjo del carrer Lepant; a més de 9 pistaxers xinesos i quatre oms a l\’avinguda Josep Ferrer i Domingo.

Retirada de quatre arbres
D\’altra banda, el consistori ha retirat quatre exemplars a la plaça Doctor Pearson i un a l\’avinguda Can Cabanyes que eren vells, alguns dels quals presentaven podriments i amputacions importants. Estaven desestructurats i començaven a suposar un perill de risc per la caiguda de branques. Aquests arbres seran reposats en els propers dies.

Els quatre aurons que es plantaran en aquest lloc es disposaran d\’acord amb l\’estil de la plaça, recuperant l\’efecte simètric de porta d\’entrada al parc des de l\’estació. L\’acer campestre és una espècie que ha demostrat molt bons resultats a Rubí. A l\’avinguda Can Cabanyes, es plantarà un pebrer bord. \»Les actuacions, unides a les fetes al desembre, ens permeten augmentar en més de 160 arbres el patrimoni verd urbà. Arques adequats al nostre entorn climàtic i que ens ajuden a conformar espais més agradables i saludables a diferents punts de la ciutat\», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano.