L’Ajuntament posa en marxa un servei d’acompanyament emocional juvenil

Imagen noticia
Comença el judici per l’atemptat terrorista de Les Rambles, on van ser assassinats dos rubinencs
9 de noviembre de 2020
Imagen noticia
L’Escola de Música celebra Santa Cecília amb un concert en línia i una activitat a les escoles
11 de noviembre de 2020

L’Ajuntament posa en marxa un servei d’acompanyament emocional juvenil

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa el JoxMi, un servei d’escolta i acompanyament emocional per a persones joves que es deriva del Punt d’Informació Juvenil de l’Espai Jove Torre Bassas. El nou servei busca ajudar els joves a gestionar les seves emocions, donar eines i recursos per a resoldre petits conflictes o situacions puntuals i derivar-los a la xarxa local de serveis sanitaris, socioeducatius o comunitaris que puguin ajudar a millorar el seu estat anímic i emocional.

Les dues psicòlogues que atendran el servei també podran detectar els casos que requereixin tractament per part de serveis sanitaris especialitzats: «És un espai segur on s’escoltarà els joves. En cap cas és un servei que pugui substituir un servei mèdic. No s’hi faran diagnòstics ni teràpies, però sí que hem detectat que les persones joves necessiten un espai on expressar-se i rebre orientació», explica la regidora de Joventut, Annabel Cuesta.

El programa JoxMi atendrà temes com per exemple problemes familiars, violències, estats anímics i consums, entre altres, en sessions de 30 minuts. Les persones joves interessades hauran de demanar cita prèvia enviant un missatge de WhatsApp al 630 766 379, a través de la web rubijove.cat/infojove o enviant un correu electrònic a [email protected]

Inicialment, es preveu oferir atenció quinzenal, però l’horari s’anirà adaptant a la demanda. Les primeres sessions es programaran el 26 de novembre i el 10 i 24 de desembre dins de la franja horària de 17 h a 19 h. El calendari a partir de gener es podrà consultar al web de Rubí Jove.