L’Ajuntament proposa a la Generalitat avançar el finançament per construir l’Escola del Bosc

Imagen noticia
Rubí Solidari dona 400 euros per ajudar els refugiats hondurenys
29 de octubre de 2018
Marquem el camí, definim els impostos
31 de octubre de 2018

L’Ajuntament proposa a la Generalitat avançar el finançament per construir l’Escola del Bosc

Imagen noticia

El conseller d\’Ensenyament, Josep Bargalló, va visitar el divendres passat la ciutat per conèixer de prop quines són les necessitats educatives de Rubí. El conseller, que va estar a l\’Ajuntament i va signar en el llibre d\’honor, va fer un recorregut per l\’institut Torrent dels Alous i posteriorment per l\’Escola del Bosc. Allà, es va comprometre a presentar en un termini de 2 mesos una anàlisi de quina és la situació de les infraestructures educatives i quines necessitats hi ha de reforma, millora, ampliació o nova construcció.

En aquest sentit, l\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va avançar que en cas que la Generalitat no prioritzi l\’Escola del Bosc, que actualment està en mòduls prefabricats, el consistori estaria disposat a avançar el seu finançament per tal que l\’inici de les obres fos com més aviat millor: \»L\’Ajuntament es corresponsabilitzarà de la planificació i acompanyarà a la Generalitat en la construcció d\’un edifici que creiem que és necessari per dignificar un projecte educatiu impecable\», va explicar Martínez.

El conseller va afirmar que la Generalitat veu amb bons ulls aquesta iniciativa en cas que l\’administració catalana no marqui com a prioritat la construcció de l\’Escola del Bosc: \»En cas que l\’Ajuntament i la Generalitat no coincidim en la priorització de les accions, l\’Ajuntament ens pot facilitar algun tipus de solució i pressupostàriament podem conveniar que l\’Ajuntament actuï primer i posteriorment la Generalitat li retorni la seva actuació\».

Segons la màxima responsable municipal, aquesta opció sempre ha estat sobre la taula i, de fet, va lamentar que fins ara no hi hagués hagut vies d\’interlocució entre l\’Ajuntament i la Generalitat en matèria educativa.

Sobre la possibilitat que l\’Escola del Bosc s\’acabi convertint en un institut-escola, Bargalló va explicar que primer és necessària \»la planificació i l\’anàlisi demogràfica, sembla que a Rubí, a diferència d\’altres pobles de Catalunya, els alumnes de Primària es mantindrien estables i, com a la resta del territori, s\’incrementarien els estudiants de secundària\».

En qualsevol cas, el conseller ha afirmat que un institut-escola hauria de tenir, com a mínim, dues línies per poder ser un centre educatiu de qualitat.

Per últim, Josep Bargalló, va aprofitar la visita als dos centres d\’ensenyament per lloar el projecte educatiu tant del Torrent dels Alous -que enguany ha estrenat edifici, tot i que encara manquen algunes obres- com de l\’Escola del Bosc, i per agrair l\’esforç a la comunitat educativa: \»El sistema educatiu a Rubí pot tenir mancances, retards en inversions i ha patit les retallades pressupostàries, però té uns grans claustres professionals, unes direccions molt potents, unes AMPA que sempre hi són i un ajuntament que vetlla perquè tot funcioni bé\».