La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dilluns la ciutat per tractar amb l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, qüestions com la instal·lació de pantalles acústiques a l’AP-7, la retirada o trasllat de les línies d’alta tensió i la consolidació de la plantilla municipal. “Serem còmplices d’aquest ajuntament i de l’alcaldessa perquè aquests temes es posin sobre la taula i per trobar vies de col·laboració” i es va comprometre a traslladar les necessitats “al ministeri corresponent, agilitzant els tràmits”.
El cas de la instal·lació de pantalles acústiques per evitar sorolls de l’autopista és una reivindicació històrica de la ciutat, especialment dels veïns de Can Vallhonrat. A principis del 2018, el Partit Popular va anunciar que faria un estudi per col·locar pantalles a l’altura de Mas Gener, a Sant Cugat, ciutat que també pateix aquesta problemàtica. Cunillera ha afirmat que amb el govern socialista qualsevol acció que es faci per reduir el soroll de la B-30 i l’AP-7, “si es fa a Sant Cugat, també es farà a Rubí”.
En relació a les línies d’alta tensió, l’alcaldessa ha recordat que hi ha un conveni en vigor signat entre l’Institut Català de l’Energia, Red Elèctrica Espanyola i l’Ajuntament per tal de retirar les torres d’alta tensió de Can Fatjó i també ha dit que el consistori “no renunciarà a aquest conveni”.
Aposta pel diàleg
D’altra banda, Teresa Cunillera, ha fet una defensa aferrissada del diàleg per superar les diferències entre Espanya i Catalunya. “Cal construir un espai de convivència on tots hi capiguem”, i per fer-ho, ha apuntat, “cal paciència, intel·ligència i constància”.
Per la seva banda, Ana M. Martínez ha definit l’arribada de Pedro Sánchez a la presidència del govern espanyol com “una llum d’esperança”.