L’Ajuntament recorda que els patinets no poden anar per zones de vianants

Imagen noticia
Pessebre vivent pel centenari de l’Escola Montserrat
17 de diciembre de 2019
Nadal i la tristor de la gent gran
20 de diciembre de 2019

L’Ajuntament recorda que els patinets no poden anar per zones de vianants

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha emès un ban per recordar als ciutadans que els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), és a dir, els patinets i vehicles similars, no poden circular ni per les voreres ni per les zones de vianants, segons recull una instrucció del Ministeri d’Interior. L’Ajuntament de Rubí ha emès un ban per recordar als ciutadans que els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), és a dir, els patinets i vehicles similars, no poden circular ni per les voreres ni per les zones de vianants, segons recull una instrucció del Ministeri d’Interior.

Fa més d’un any, el Ple va aprovar una moció per elaborar una ordenança sobre aquesta qüestió, però aquesta no estarà a punt fins al 2020: «No podem esperar més, hem rebut tocs d’alerta i no volem que hi hagi cap incident», ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. La circulació de patinets per la vorera o zones de vianants «comporta situacions de risc per a persones grans, però també per a infants i adults».

Per aquest motiu, la màxima responsable municipal ha explicat que en els propers dies es farà una campanya informativa perquè tothom conegui la normativa i tant Policia Local com Mossos d’Esquadra vigilaran que aquests vehicles no circulin per aquestes zones. «Hi ha previstes sancions per aquestes infraccions, però volem treballar des de la pedagogia». Les sancions per circular per la vorera són de 200 euros.

En relació amb la possibilitat d’implementar zones 30 per tal que els patinets puguin circular amb seguretat per la calçada, Martínez ha explicat que aquests aspectes s’estan treballant en el Pla de Mobilitat.