L’Ajuntament recupera els Casals d’Infants Diaris amb un màxim de 10 infants a cada grup

Imagen noticia
Desenes de rubinencs reclamen acabar el tractament o la devolució dels diners a la fallida Dentix
15 de octubre de 2020
Imagen noticia
El Full Colors dona vida a les parets de cinc espais diferents de la ciutat
19 de octubre de 2020

L’Ajuntament recupera els Casals d’Infants Diaris amb un màxim de 10 infants a cada grup

Imagen noticia

El servei de Casals d’Infants Diaris s’ofereix als nens i nenes de 3 a 12 anys i disposa de quaranta places d’atenció diària. Aquest recurs té l’objectiu de donar suport i estimular el desenvolupament de cada infant, i ajudar en la socialització i l’adquisició dels aprenentatges bàsics.

La crisi sanitària de la covid-19 va forçar a suspendre l’activitat durant l’estat d’alarma, de la mateixa manera que es van deixar d’oferir classes presencials. Amb l’inici del curs 2020-2021, el consistori reprèn també aquest recurs educatiu a partir del 19 d’octubre a l’institut escola Teresa Altet amb les mesures de prevenció de la covid-19 que dicten les autoritats sanitàries.

Tots els grups del Casal Diari tindran com a màxim deu infants que funcionaran com a grups estables. Per aquest motiu, i a diferència d’altres anys, les inscripcions seran per blocs i cada infant es podrà inscriure només en una de les tres opcions següents: dilluns-dimecres-divendres (30 euros al mes); dimarts-dijous (20 euros al mes) o bé un dia de la setmana a escollir (10 euros al mes).

L’horari d’atenció del servei serà de 17 h a 19 h, amb entrades i sortides esglaonades. Els infants que siguin alumnes de l’institut escola Teresa Altet seran recollits pels responsables del Casal Diari a les 16.30 h i els acompanyaran directament a l’activitat. La relació amb les famílies que fins ara es duia a terme presencialment al mateix Casal es farà, d’ara endavant, de forma periòdica i telemàtica.

Les inscripcions ja es poden formalitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. La petició s’ha de presentar prioritàriament de manera telemàtica en forma d’instància genèrica. Per poder fer el tràmit telemàtic, cal disposar del certificat electrònic (idCAT o eDNI) o estar donats d’alta al servei idCAT mòbil.

Només per a aquelles famílies que tinguin dificultats per presentar la sol·licitud telemàticament, el tràmit es podrà fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, reservant la cita prèviament.

Les places són limitades i s’atorguen per ordre d’arribada de la sol·licitud d’inscripció. El consistori informarà la família telefònicament de si ha obtingut o no la plaça sol·licitada i del dia que l’infant podrà començar l’activitat