L’Ajuntament reforça la neteja dels carrers però demana ajuda a l’exèrcit per complementar la desinfecció

Imagen noticia
Segona edició del festival Emergentes d’Instagram amb un concert de Carolina Alabau
26 de marzo de 2020
L’educació en temps de la COVID-19
30 de marzo de 2020

L’Ajuntament reforça la neteja dels carrers però demana ajuda a l’exèrcit per complementar la desinfecció

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí ha explicat que ha intensificat i especialitzat la neteja viària de la ciutat, inclosa la dels contenidors del municipi per prevenir el contagi de la COVID-19. Al mateix temps, també ha explicat que ha demanat ajut a l\’exèrcit per complementar les tasques de neteja que diàriament fan els serveis municipals, especialment als llocs on no arriba la neteja de l\’Ajuntament o allà on no poden entrar-hi, com per exemple edificis privats. La petició a la Unitat Militar d\’Emergències ja s\’ha realitzat i el consistori està a l\’espera d\’una resposta. En altres municipis catalans, aquesta unitat militar ja ha fet tasques de desinfecció, especialment en residències d\’avis.

Pel que fa als serveis municipals de neteja, el consistori ha explicat que dues hidronetejadores treballen en torn de matí i tarda desinfectant els contenidors de la ciutat. Diàriament es netegen prop de 95 ubicacions. Tenint en compte que el municipi hi ha unes 440 ubicacions de contenidors, es calcula que en una setmana es poden netejar totes, incloses les de les urbanitzacions. La desinfecció es fa amb un producte molt potent, que es fa servir per a la neteja a l\’interior dels contenidors.

Pel que fa a la resta de la neteja viària, al matí hi ha operatiu un equip dual, d\’escombradora amb perxa, que funciona amb aigua clorada, el mateix que es fa servir per tractar la legionel·la i que desinfecta voreres i carrers. El consistori té la intenció que aquesta neteja també es faci durant la tarda.

D\’altra banda, aquest divendres s\’ha posat en funcionament un nou equip format per quatre operaris, que duu a termes tasques de desinfecció de bancs i mobiliari urbà. L\’equip iniciarà les tasques de desinfecció en els barris amb més densitat de població com ara Ca n\’Oriol, la Zona Nord, Les Torres, la Zona del Progrés, el 25 de Setembre, Can Fatjó i el Pinar.

A partir de la setmana que ve entrarà en servei un camió cisterna que treballarà al nucli urbà i a les urbanitzacions, però també a la nit als polígons industrials. Es tracta d\’un vehicle que presenta un alt rendiment i la previsió és que pugui treballar en un barri diferent cada dia. Actualment, s\’està reparant el ruixador frontal per aconseguir un major rendiment.