Part de la collita dels horts municipals de Cova Solera es destina a persones vulnerables

Imagen noticia
Segona edició del festival Emergentes d’Instagram amb un concert de Carolina Alabau
26 de marzo de 2020
L’educació en temps de la COVID-19
30 de marzo de 2020

Part de la collita dels horts municipals de Cova Solera es destina a persones vulnerables

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha informat que part de la collita dels horts de Cova Solera s’està repartint entre els rubinencs que es troben en una situació vulnerable. Fins fa uns dies, encara es permetia a les persones que tenen un hort allà accedir a les diferents parcel·les de la instal·lació de forma controlada, però ara s’ha restringit l’accés i els horts estan tancats.

La collita que encara queda la recollirà la cap de la planta, gestionada per la cooperativa L’Ortiga, i personal municipal. Els productes que es recolliran són faves, enciams, cols, menta, coriandre i calçots i pròximament pèsols. La parcel·la comunitària i alguns usuaris dels horts han decidit entregar tota la collita a les persones que tenen una situació vulnerable o a aquelles entitats que treballen amb col·lectius de risc. A més, l’Ajuntament ha proposat a la resta d’usuaris dels horts si també volen destinar la seva collita a aquest col·lectiu.

D’altra banda, a partir de la setmana vinent, la cap de planta i personal municipal tenen previst plantar entre 300 i 400 tomaqueres de varietats ecològiques i no híbrides a la parcel·la comunitària.
Paral·lelament, l’empresa Projectes i Jardineria El Roure està fent tasques de manteniment a l’espai dels horts, com ara desbrossament de zona no cultivable, estassada de brancatge dels arbres o tractaments de prevenció contra fongs.

En els pròxims dies, està previst que el consistori, amb l’assessorament de L’Ortiga, editi càpsules formatives en vídeo adreçades a usuaris dels horts per tal que puguin adquirir coneixements d’horticultura durant el confinament. Els vídeos es publicaran a la pàgina de Facebook dels horts de Cova Solera i al canal de Youtube de l’Ajuntament.